INZERCE

Zdroj: Freepik

Sicilské lilkové špagety Alla Norma

Tento recept je založen na aromatické směsi čerstvých rajčat a lilku s vyváženým nádechem chilli a bazalky. Skvělá poleva ze slaného sýra ricotta vše harmonicky spojuje a činí z něj mistrovské dílo italské kuchyně.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 1 Velký lilek Přidáno do
  • 400 g špaget Přidáno do
  • 400 g Plechovka rajčat Přidáno do
  • 3 Hřebíček česneku Přidáno do
  • 1 Chilli (červené) Přidáno do
  • Hrst čerstvých lístků bazalky Přidáno do
  • 100 g Ricotta Salata (v případě potřeby lze nahradit parmazánem) Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 4 pl extra panenského olivového oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Začněte nakrájením lilku na půlcentimetrová kolečka. Každou vrstvu nasolte v cedníku a nechte je asi 30 minut odležet. To pomůže vytáhnout hořkost lilku, což je tip, který jsem se naučil od těch nejlepších. Nakonec lilky opláchněte a osušte.

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olej. Přidejte plátky lilku a opečte je z obou stran dohněda. Měly by být měkké, ale ne kašovité - klíčová je dokonalá struktura.

3. Krok

Zatímco se lilek vaří, přiveďte k varu hrnec osolené vody na špagety. Vodu na těstoviny vždy nezapomeňte osolit - pomáhá ochutit těstoviny zevnitř. Špagety uvařte podle návodu na obalu.

4. Krok

Mezitím prolisujte česnek a nakrájejte chilli. Na samostatnou pánev přidejte trochu oleje, česnek a chilli a restujte, dokud se nezačne vařit. Přidejte plechovky rajčat a lžící je rozbijte. Nechte to dusit, dokud to mírně nezhoustne; obvykle to trvá asi 15 minut, ale v tomto případě důvěřujte svým instinktům.

5. Krok

Těstoviny by již měly být hotové. Slijte je a nechte si trochu vody z těstovin. Přidání trochy vody z těstovin do omáčky pomáhá omáčku zahustit a díky tomu lépe drží na těstovinách, což je tip, o který jsem se podělila se všemi svými přáteli doma.

6. Krok

Do rajčatové omáčky vmíchejte uvařené lilky a nasekanou bazalku.

7. Krok

Osušené špagety smíchejte s omáčkou. Důkladně promíchejte, aby se každý kousek špaget obalil omáčkou.

8. Krok

Podávejte horké, ozdobte je štědrými hoblinkami Ricotta Salata (nebo parmazánu) a několika lístky čerstvé bazalky, které při každém soustu vytvoří symfonii chutí.

Podobné recepty

Dýňové lasagne vegetariánské a lahodné

Jako dlouholetý kuchař a milovník dobrého jídla jsem za ta léta vyzkoušel a připravil mnoho vynikajících pokrmů. Ale tyto dýňové lasagne jsou něčím výjimečné. Teplá, zemitá chuť dýně spolu se smetanovým sýrem a bohatým kořením vytváří skutečný chuťový zážitek. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro přátele a rodinu a vždy se stal hitem. Proto jsem ráda, že se s vámi o něj mohu nyní podělit.

Nejlepší boloňské špagety

Boloňské špagety jsou klasickým italským jídlem, které si zamiluje každý milovník těstovin. Boloňská omáčka, která se připravuje z mletého masa, rajčat a zeleniny, je výrazná, bohatá a vysoce uspokojivá.

Boloňské špagety z mletého masa

Boloňské špagety z mletého masa, které máte na stole za 30 minut.

Špagety aglio olio e peperoncino

Recept na italské špagety aglio olio peperoncino posypané parmazánem.

Avokádové špagety

Špagety s avokádem jsou skvělou alternativou pro všechny milovníky tohoto ovoce. Jedná se o zdravou a sýtou variantu tradičních těstovin, která zaujme nejen svou chutí, ale i svým zeleným vzhledem. Lahodné avokádo se skvěle snoubí s česnekem a bazalkou a dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.

Domácí ravioli

Pravý italský recept na ravioli, který si můžete připravit doma. Díky podrobnému postupu a užitečným tipům ho zaručeně úspěšně zvládne každý.

Těstoviny s vejcem

Vychutnejte si tento jednoduchý a rychlý recept na těstoviny s vejcem.

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Toto je jednoduchý recept na těstoviny s pestem z medvědího česneku, který je ideální na jaro, kdy je medvědí česnek v sezóně.

Podobné recepty

Dýňové lasagne vegetariánské a lahodné

Jako dlouholetý kuchař a milovník dobrého jídla jsem za ta léta vyzkoušel a připravil mnoho vynikajících pokrmů. Ale tyto dýňové lasagne jsou něčím výjimečné. Teplá, zemitá chuť dýně spolu se smetanovým sýrem a bohatým kořením vytváří skutečný chuťový zážitek. Tento recept jsem již mnohokrát připravila pro přátele a rodinu a vždy se stal hitem. Proto jsem ráda, že se s vámi o něj mohu nyní podělit.

Nejlepší boloňské špagety

Boloňské špagety jsou klasickým italským jídlem, které si zamiluje každý milovník těstovin. Boloňská omáčka, která se připravuje z mletého masa, rajčat a zeleniny, je výrazná, bohatá a vysoce uspokojivá.

Boloňské špagety z mletého masa

Boloňské špagety z mletého masa, které máte na stole za 30 minut.

Špagety aglio olio e peperoncino

Recept na italské špagety aglio olio peperoncino posypané parmazánem.

Avokádové špagety

Špagety s avokádem jsou skvělou alternativou pro všechny milovníky tohoto ovoce. Jedná se o zdravou a sýtou variantu tradičních těstovin, která zaujme nejen svou chutí, ale i svým zeleným vzhledem. Lahodné avokádo se skvěle snoubí s česnekem a bazalkou a dodá jídlu nezaměnitelnou chuť.

Domácí ravioli

Pravý italský recept na ravioli, který si můžete připravit doma. Díky podrobnému postupu a užitečným tipům ho zaručeně úspěšně zvládne každý.

Těstoviny s vejcem

Vychutnejte si tento jednoduchý a rychlý recept na těstoviny s vejcem.

Těstoviny s pestem z medvědího česneku

Toto je jednoduchý recept na těstoviny s pestem z medvědího česneku, který je ideální na jaro, kdy je medvědí česnek v sezóně.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Dezert

1578 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečivo

484 recepty