INZERCE

Rýžový nákyp s jablky

Rychlý rýžový nákyp s jablky je lahodné dezertní jídlo, které kombinuje rýži, jablka, mléko a sladidlo. Jemná a krémová textura rýžového nákypu se skvěle doplňuje s osvěžujícími kousky jablek, které dodávají sladkou a ovocnou chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 200 g Rýže Přidáno do
  • 4 středně velká jablka Přidáno do
  • 4 Lžíce cukru Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • 1 vanilka cukr Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • 2 ml mléka Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Rýži si připravíme dle instrukcí na obalu. Nejdříve ji důkladně propláchněte pod tekoucí vodou.

2. Krok

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na menší kousky.

3. Krok

Poté si rozehřejeme máslo a přidáme cukr. Necháme ho zesklovatět.

4. Krok

Přidáme jablka a vaříme je do změknutí.

5. Krok

Mezitím si ve vyšší míse rozmícháme vejce s vanilkovým cukrem, solí, skořicí a mlékem.

6. Krok

Uvařenou rýži smícháme s jablky a přendáme do vymazaného pekáčku.

7. Krok

Nalijeme směs s vejci a mlékem. Dáme péct do vyhřáté trouby na cca 180 stupňů Celsia a pečeme přibližně 20 minut.

8. Krok

Hotový nákyp můžeme posypat skořicí a podáváme! Další skvělý tip je například rýžový nákyp s jablky a tvarohem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty