INZERCE

Zdroj: Pixabay

Rychlé a snadné skořicové svitky od nuly

Snadné skořicové závitky jsou klasickým pohodlným dezertem. Tyto chutné závitky jsou ideální pro příjemnou snídani nebo sladké pohoštění na deštivé odpoledne. Jsou plněné bohatou, lepkavou skořicovou směsí a přelité krémovou polevou. Příprava svitků je jednoduchá a při pečení naplní dům lahodnou vůní!

INZERCE

Ingredience

porce
6

Na těsto:

  • 12 šálek mléko Přidáno do
  • 14 šálek masla Přidáno do
  • 14 šálek cukr Přidáno do
  • 214 lžíce Aktivního sušeného droždí Přidáno do
  • 3 šálky Mouka (plus další na poprášení) Přidáno do
  • 12 čajová lžička sůl Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do

Pro náplň:

  • 12 šálek rozpuštěného másla Přidáno do
  • 1 šálek hnědý cukr Přidáno do
  • 2 pl skořice Přidáno do

Na polevu:

  • 1 šálek Moučkový cukr Přidáno do
  • 2 pl mléko Přidáno do
  • 12 čajová lžička Vanilkový extrakt Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Mléko zahřejte v malé pánvi, dokud nezačne jemně bublat, a pak ho stáhněte z ohně. Do mléka přidejte máslo, cukr a droždí a nechte 5 minut stát, dokud se droždí neaktivuje.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku a sůl. Do mouky a vejce vlijte mléčnou směs a vypracujte vláčné těsto. V případě potřeby přidejte více mouky.

3. Krok

Těsto vložte do vymazané mísy a přikryjte ho vlhkou utěrkou. Odstavte na teplé místo asi na 1 hodinu nebo dokud těsto nezdvojnásobí svůj objem.

4. Krok

Těsto propracujte a na pomoučeném válu rozválejte na obdélník o tloušťce 1,5 cm. Potřete ho rozpuštěným máslem a bohatě posypte hnědým cukrem a skořicí.

5. Krok

Těsto pevně rozválejte na delší straně. Nakrájejte ho na kousky o velikosti 2 cm a vložte je do vymazané zapékací mísy.

6. Krok

Pečte při 190 °C (375 °F) 20-25 minut nebo dozlatova.

7. Krok

Zatímco se svitky pečou, vyšlehejte v malé misce moučkový cukr, mléko a vanilkový extrakt na polevu. Teplé svitky před podáváním pokapejte polevou.

Podobné recepty

Kanelbullar

Kanelbullar jsou švédské skořicové buchty, které se tradičně servírují během kávové přestávky zvané fika. Toto je nejlepší recept, který jste kdy vyzkoušeli!

Buchty v remosce

Tradiční český recept na buchty v remosce, který si zamiluje celá rodina. Jedná se o sladkou pochoutku, která jistě zpříjemní každý den.

Hrnkový koláč se žmolenkou

Výborná cuketová buchta

Jedná se o tradiční český dezert s moderním twistem. Cuketa dává buchtám jedinečnou chut' a vláčnost, zároveň je tak využijete ze zahrady. Vaše rodina si tento zdravý a chutný dezert zamiluje!

Domácí balkánská kuchyně Upstipci

Ustipci jsou druh koblihy, která je v balkánské kuchyni velmi oblíbená. Jsou snadné na přípravu a vynikající - zejména když jsou ještě teplé. Ráda je podávám k snídani nebo jako svačinu pro děti. Uvnitř jsou úžasně nadýchané a měkké, s příjemně křupavou kůrkou.

Panettone

Panettone - vánoční koláč s kandovaným ovocem.

Podobné recepty

Kanelbullar

Kanelbullar jsou švédské skořicové buchty, které se tradičně servírují během kávové přestávky zvané fika. Toto je nejlepší recept, který jste kdy vyzkoušeli!

Buchty v remosce

Tradiční český recept na buchty v remosce, který si zamiluje celá rodina. Jedná se o sladkou pochoutku, která jistě zpříjemní každý den.

Hrnkový koláč se žmolenkou

Výborná cuketová buchta

Jedná se o tradiční český dezert s moderním twistem. Cuketa dává buchtám jedinečnou chut' a vláčnost, zároveň je tak využijete ze zahrady. Vaše rodina si tento zdravý a chutný dezert zamiluje!

Domácí balkánská kuchyně Upstipci

Ustipci jsou druh koblihy, která je v balkánské kuchyni velmi oblíbená. Jsou snadné na přípravu a vynikající - zejména když jsou ještě teplé. Ráda je podávám k snídani nebo jako svačinu pro děti. Uvnitř jsou úžasně nadýchané a měkké, s příjemně křupavou kůrkou.

Panettone

Panettone - vánoční koláč s kandovaným ovocem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1140 recepty

Dezert

1592 recepty

Zapečené

384 recepty

Snídaně

490 recepty

Dorty

282 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1810 recepty