INZERCE

Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

Tento výborný koláč s pikantní chutí můžete podávat i na rodinných oslavách!

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 g másla měkkého Přidáno do
  • 80 g cukru Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • 500 g rebarborových stonků oloupaných a nakrájených na menší kousky Přidáno do
  • 250 g tvaroh Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr Přidáno do
  • 50 g másla studeného Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Přidejte měkké máslo, cukr a vejce. Všechny ingredience spojte a hněťte, dokud nezískáte hladké a pružné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout asi na 30 minut.

2. Krok

Mezitím připravte náplň. V hrnci smíchejte rebarboru, tvaroh, cukr, vanilkový cukr a vejce. Vařte na středním ohni za stálého míchání, dokud se rebarbora zcela nerozvaří a směs se zahustí. Odeberte z ohně a nechte vychladnout.

3. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte dortovou formu.

4. Krok

Vyndejte těsto z lednice a rozdělte ho na dvě části - jednu větší a jednu menší. Větší část těsta rozválejte na velikost formy a vyložte jí dno a okraje formy.

5. Krok

Na těsto v formě nalijte připravenou rebarborovou náplň a rovnoměrně ji rozetřete.

6. Krok

Drobenku připravíme tak, že studené máslo, mouku a cukr vložíme do mísy a prsty je sypkáme do drobenek.

7. Krok

Na vrchol koláče rovnoměrně posypte připravenou drobenkou.

8. Krok

Koláč dejte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 40-45 minut, nebo dokud není povrch krásně zlatohnědý.

9. Krok

Hotový rebarborový koláč nechte vychladnout

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1262 recepty

Dezert

1769 recepty

Mascarpone

114 recepty

Bezmasé pokrmy

1159 recepty

Cuketa

86 recepty

Zapečené

407 recepty

Oběd

2540 recepty

Dorty

322 recepty

Saláty

244 recepty