INZERCE

Rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou

Tento výborný koláč s pikantní chutí můžete podávat i na rodinných oslavách!

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 250 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 g másla měkkého Přidáno do
  • 80 g cukru Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 1 lžička prášku do pečiva Přidáno do
  • 500 g rebarborových stonků oloupaných a nakrájených na menší kousky Přidáno do
  • 250 g cottage sýr Přidáno do
  • 1 vanilkový cukr Přidáno do
  • 50 g másla studeného Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Nejprve si připravte těsto. V míse smíchejte hladkou mouku s práškem do pečiva. Přidejte měkké máslo, cukr a vejce. Všechny ingredience spojte a hněťte, dokud nezískáte hladké a pružné těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout asi na 30 minut.

2. Krok

Mezitím připravte náplň. V hrnci smíchejte rebarboru, tvaroh, cukr, vanilkový cukr a vejce. Vařte na středním ohni za stálého míchání, dokud se rebarbora zcela nerozvaří a směs se zahustí. Odeberte z ohně a nechte vychladnout.

3. Krok

Předehřejte troubu na 180 °C. Vymažte a vysypte dortovou formu.

4. Krok

Vyndejte těsto z lednice a rozdělte ho na dvě části - jednu větší a jednu menší. Větší část těsta rozválejte na velikost formy a vyložte jí dno a okraje formy.

5. Krok

Na těsto v formě nalijte připravenou rebarborovou náplň a rovnoměrně ji rozetřete.

6. Krok

Drobenku připravíme tak, že studené máslo, mouku a cukr vložíme do mísy a prsty je sypkáme do drobenek.

7. Krok

Na vrchol koláče rovnoměrně posypte připravenou drobenkou.

8. Krok

Koláč dejte do vyhřáté trouby a pečte přibližně 40-45 minut, nebo dokud není povrch krásně zlatohnědý.

9. Krok

Hotový rebarborový koláč nechte vychladnout

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Dršťky

118 recepty

Rýže

176 recepty

Vánoční

84 recepty

Mascarpone

132 recepty

Saláty

267 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty

Čočka

37 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty