INZERCE

Pita chléb

Turecký pita chléb recept je tradiční pečivo pocházející z Blízkého východu, které je známé svou měkkou a pružnou texturou. Pita chléb se často používá jako základ pro vytvoření chutných sendvičů nebo jako doprovod k různým omáčkám a pokrmům.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 1 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 300 ml vlažné vody Přidáno do
  • 15 g droždí Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

1 Ve velké míse smíchej mouku, sůl a cukr.

2. Krok

V menší míse rozpusťte droždí ve vlažné vodě.

3. Krok

Přidejte droždí s vodou do misky s moukou a začněte hnětat těsto.

4. Krok

Přidejte olivový olej a hněťte těsto dalších 5-10 minut, dokud není hladké a elastické.

INZERCE
5. Krok

Přikryjte mísku čistým hadříkem a nechte těsto kynout asi 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.

6. Krok

Po vykynutí těsto opatrně vyndejte z mísy a rozdělte ho na 4 stejné kusy.

7. Krok

Každý kus těsta rozválejte na tenké placky.

8. Krok

Na grilovací pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a opékejte placky těsta z obou stran, dokud nejsou zlatavé.

INZERCE
9. Krok

Hotový domácí pita chleba můžete podávat! Lze ji naplnit různými náplněmi jako zeleninou.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Pita chléb

Turecký pita chléb recept je tradiční pečivo pocházející z Blízkého východu, které je známé svou měkkou a pružnou texturou. Pita chléb se často používá jako základ pro vytvoření chutných sendvičů nebo jako doprovod k různým omáčkám a pokrmům.

120
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

1 Ve velké míse smíchej mouku, sůl a cukr.

2. Krok

V menší míse rozpusťte droždí ve vlažné vodě.

3. Krok

Přidejte droždí s vodou do misky s moukou a začněte hnětat těsto.

4. Krok

Přidejte olivový olej a hněťte těsto dalších 5-10 minut, dokud není hladké a elastické.

5. Krok

Přikryjte mísku čistým hadříkem a nechte těsto kynout asi 1 hodinu, dokud zdvojnásobí svůj objem.

6. Krok

Po vykynutí těsto opatrně vyndejte z mísy a rozdělte ho na 4 stejné kusy.

7. Krok

Každý kus těsta rozválejte na tenké placky.

8. Krok

Na grilovací pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a opékejte placky těsta z obou stran, dokud nejsou zlatavé.

9. Krok

Hotový domácí pita chleba můžete podávat! Lze ji naplnit různými náplněmi jako zeleninou.

Ingredience
500 g
hladké mouky
1 lžička
soli
1 lžička
cukru
1 Lžíce
olivového oleje
300 ml
vlažné vody
15 g
droždí