INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pho polévka

Vietnamská polévka pho pochází z Vietnamu, kde je oblíbenou snídaní. Hlavními složkami jsou hovězí vývar, rýžové nudle, měkké hovězí maso a čerstvé bylinky. Příprava je časově náročnější, ale výsledek stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězích kostí Přidáno do
  • 500 g hovězího masa (zadní) Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 1 por Přidáno do
  • 4 hřebíčky Přidáno do
  • 2 hvězdičky badyánu Přidáno do
  • 1 Lžíce koriandrových semínek Přidáno do
  • 1 skořice Přidáno do
  • 4 l vody Přidáno do
  • 200 g rýžových nudlí Přidáno do
  • několik větviček koriandru Přidáno do
  • 1 limetka Přidáno do
  • 3 chilli papričky Přidáno do
  • sójová omáčka, sůl Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

210 min.
1. Krok

Kosti omyjte a dejte do velkého hrnce. Přidejte vodu a přiveďte k varu.

2. Krok

Jakmile voda začne vřít, kosti vyjměte a opláchněte pod studenou vodou, aby se zbavily nečistot.

3. Krok

Cibuli, pór a hovězí maso přidejte do hrnce s kostmi, znovu zalijte vodou a přiveďte k varu.

4. Krok

Do hrnce přidejte hřebíček, badyán, koriandr a skořici.

INZERCE
5. Krok

Nechte asi 3 hodiny na mírném ohni, dokud se maso nezačne rozpadat.

6. Krok

Mezitím si připravíme rýžové nudle podle návodu na balení.

7. Krok

Měkké maso vyjměme z vývaru, pokrájíme na plátky a vložíme zpět do polévky.

8. Krok

Hotovou polévku ochutnáme sójovou omáčkou a solí.

INZERCE
9. Krok

Do misky naskládáme nudle, přelijeme vývarem, přidáme koriandr, chilli papričky a šťávu z limetky. Polévka pho bo je hotová!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Pho polévka

Vietnamská polévka pho pochází z Vietnamu, kde je oblíbenou snídaní. Hlavními složkami jsou hovězí vývar, rýžové nudle, měkké hovězí maso a čerstvé bylinky. Příprava je časově náročnější, ale výsledek stojí za to.

210
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Kosti omyjte a dejte do velkého hrnce. Přidejte vodu a přiveďte k varu.

2. Krok

Jakmile voda začne vřít, kosti vyjměte a opláchněte pod studenou vodou, aby se zbavily nečistot.

3. Krok

Cibuli, pór a hovězí maso přidejte do hrnce s kostmi, znovu zalijte vodou a přiveďte k varu.

4. Krok

Do hrnce přidejte hřebíček, badyán, koriandr a skořici.

5. Krok

Nechte asi 3 hodiny na mírném ohni, dokud se maso nezačne rozpadat.

6. Krok

Mezitím si připravíme rýžové nudle podle návodu na balení.

7. Krok

Měkké maso vyjměme z vývaru, pokrájíme na plátky a vložíme zpět do polévky.

8. Krok

Hotovou polévku ochutnáme sójovou omáčkou a solí.

9. Krok

Do misky naskládáme nudle, přelijeme vývarem, přidáme koriandr, chilli papričky a šťávu z limetky. Polévka pho bo je hotová!

Ingredience
1 kg
hovězích kostí
500 g
hovězího masa (zadní)
1
cibule
1
por
4
hřebíčky
2 hvězdičky
badyánu
1 Lžíce
koriandrových semínek
1
skořice
4 l
vody
200 g
rýžových nudlí
několik větviček koriandru
1
limetka
3 chilli
papričky
sójová omáčka, sůl