INZERCE

Pelmeně

Pelmeně- recept na sibiřské ravioly plněné masem

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g hladké mouky Přidáno do
  • 100 ml vody Přidáno do
  • 105 vejce Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • 400 g mletého mäsa Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • zakysaná smetana Přidáno do
  • Bylinky Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.
1. Krok

Mouku dejte do důlku na prkénku, doprostřed přidejte vejce a začněte míchat vidličkou. Po troškách přidávejte sůl a vodu, aby se do těsta vstřebalo správné množství Těsto hněteme, dokud se nevytvoří hladká homogenní koule. Přikryjeme potravinovou fólií a necháme půl hodiny odpočívat v chladničce.

2. Krok

Nyní připravte náplň: na pánvi s extra panenským olivovým olejem zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte mleté maso a za častého míchání vařte asi 15 minut. Osolte a opepřete a v případě potřeby přidejte trochu vody, aby se maso nepřichytilo ke dnu. Těsto rozválejte válečkem na tloušťku 2 milimetry. Vykrajujte kolečka o průměru 2 centimetry .

3. Krok

Do středu každého těsta dejte kopeček náplně. Navlhčete okraje a přeložte kolečko na polovinu, oba konce překryjte a okraje uzavřete. . Vařte je ve vroucí osolené vodě asi 2 minuty nebo dokud nevyplavou na povrch. Vyklopte je na plech. Když jsou hotové, scedíme je a ochutíme zakysanou smetanou a nasekanou pažitkou .

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty