INZERCE
Pečené kuře s raným zelím

Pečené kuře s raným zelím

Super svěží jídlo z jednoho pekáčku. V Řecku se klasicky připravuje toto jidlo v zimě a s vepřový masem, je to v podstatě klasický zimní pokrm.

INZERCE

Ingredience

porce
2
  • 1 hlávka raného zelí nakrájené na velké kousky Přidáno do
  • 2 kuřecí stehna rozdělená na dvě části Přidáno do
  • 3 rajčata nakrájená na větší kostky Přidáno do
  • 1 cibule nakrájená na kolečka Přidáno do
  • 1 lžíce rajského protlaku Přidáno do
  • 50 ml olivového oleje Přidáno do
  • 12 šťava z citróna Přidáno do
  • 3 kolečka citronu Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 300 ml vody na polití já používám Pí vodu BCS Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

1.Předehřejte troubu na 190 stupňů.

2. Krok

2. Do pekáče dejte cibuli, rajčata, kuře, nalijte olivový olej, okořeňte solí, pepřem, přidejte kolečka citronu a promíchejte. Rozložte rovnoměrně po pekáči, přikryjte pečícím papírem nebo poklopem a vložte do trouby na 20’ péct.

3. Krok

3. Do mísy dejte nakrájené zelí, přidejte sůl a rukama promačkejte, tak, aby zmenšilo objem. Po 20’ vytáhněte kuře z trouby a přidejte rajský protlak, cukr, zelí, citronovou šťávu a zalijte cca 300 ml vody. Promíchejte, přikryjte a vložte znova do trouby.

4. Krok

4. Přikryjte a pečte dalších 40-50’ v závislosti na velikosti kuřete. V průběhu pečení promíchávejte a je li potřeba, podlijte vodou. Tak 15’ před dokončením odkryjte a nechte zapéct do zlatova.

INZERCE
5. Krok

5. Na konci by mělo v pekáčku zůstat jen minimum šťávy, intenzivni chuti. Podávejte s pečivem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image VarimesMony

Pečené kuře s raným zelím

Super svěží jídlo z jednoho pekáčku. V Řecku se klasicky připravuje toto jidlo v zimě a s vepřový masem, je to v podstatě klasický zimní pokrm.

70
Zápis
2
Počet porcí
Postup
1. Krok

1.Předehřejte troubu na 190 stupňů.

2. Krok

2. Do pekáče dejte cibuli, rajčata, kuře, nalijte olivový olej, okořeňte solí, pepřem, přidejte kolečka citronu a promíchejte. Rozložte rovnoměrně po pekáči, přikryjte pečícím papírem nebo poklopem a vložte do trouby na 20’ péct.

3. Krok

3. Do mísy dejte nakrájené zelí, přidejte sůl a rukama promačkejte, tak, aby zmenšilo objem. Po 20’ vytáhněte kuře z trouby a přidejte rajský protlak, cukr, zelí, citronovou šťávu a zalijte cca 300 ml vody. Promíchejte, přikryjte a vložte znova do trouby.

4. Krok

4. Přikryjte a pečte dalších 40-50’ v závislosti na velikosti kuřete. V průběhu pečení promíchávejte a je li potřeba, podlijte vodou. Tak 15’ před dokončením odkryjte a nechte zapéct do zlatova.

5. Krok

5. Na konci by mělo v pekáčku zůstat jen minimum šťávy, intenzivni chuti. Podávejte s pečivem.

Ingredience
1
hlávka raného zelí nakrájené na velké kousky
2
kuřecí stehna rozdělená na dvě části
3
rajčata nakrájená na větší kostky
1
cibule nakrájená na kolečka
1
lžíce rajského protlaku
50 ml
olivového oleje
12
šťava z citróna
3
kolečka citronu
sůl a pepř
1
lžička cukru
300 ml
vody na polití já používám Pí vodu BCS