:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/zwdrIJwBj-ZaiAk2KQdH/7799eb7c42f33e5ea37a47ec0059ee.jpeg)
Pečené kuře s raným zelím
Super svěží jídlo z jednoho pekáčku. V Řecku se klasicky připravuje toto jidlo v zimě a s vepřový masem, je to v podstatě klasický zimní pokrm.
Ingredience
- 1 hlávka raného zelí nakrájené na velké kousky
- 2 kuřecí stehna rozdělená na dvě části
- 3 rajčata nakrájená na větší kostky
- 1 cibule nakrájená na kolečka
- 1 lžíce rajského protlaku
- 50 ml olivového oleje
- 1⁄2 šťava z citróna
- 3 kolečka citronu
- sůl a pepř
- 1 lžička cukru
- 300 ml vody na polití já používám Pí vodu BCS
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
1.Předehřejte troubu na 190 stupňů.
2. Do pekáče dejte cibuli, rajčata, kuře, nalijte olivový olej, okořeňte solí, pepřem, přidejte kolečka citronu a promíchejte. Rozložte rovnoměrně po pekáči, přikryjte pečícím papírem nebo poklopem a vložte do trouby na 20’ péct.
3. Do mísy dejte nakrájené zelí, přidejte sůl a rukama promačkejte, tak, aby zmenšilo objem. Po 20’ vytáhněte kuře z trouby a přidejte rajský protlak, cukr, zelí, citronovou šťávu a zalijte cca 300 ml vody. Promíchejte, přikryjte a vložte znova do trouby.
4. Přikryjte a pečte dalších 40-50’ v závislosti na velikosti kuřete. V průběhu pečení promíchávejte a je li potřeba, podlijte vodou. Tak 15’ před dokončením odkryjte a nechte zapéct do zlatova.
5. Na konci by mělo v pekáčku zůstat jen minimum šťávy, intenzivni chuti. Podávejte s pečivem.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Pečené kuře s raným zelím
Super svěží jídlo z jednoho pekáčku. V Řecku se klasicky připravuje toto jidlo v zimě a s vepřový masem, je to v podstatě klasický zimní pokrm.
1.Předehřejte troubu na 190 stupňů.
2. Do pekáče dejte cibuli, rajčata, kuře, nalijte olivový olej, okořeňte solí, pepřem, přidejte kolečka citronu a promíchejte. Rozložte rovnoměrně po pekáči, přikryjte pečícím papírem nebo poklopem a vložte do trouby na 20’ péct.
3. Do mísy dejte nakrájené zelí, přidejte sůl a rukama promačkejte, tak, aby zmenšilo objem. Po 20’ vytáhněte kuře z trouby a přidejte rajský protlak, cukr, zelí, citronovou šťávu a zalijte cca 300 ml vody. Promíchejte, přikryjte a vložte znova do trouby.
4. Přikryjte a pečte dalších 40-50’ v závislosti na velikosti kuřete. V průběhu pečení promíchávejte a je li potřeba, podlijte vodou. Tak 15’ před dokončením odkryjte a nechte zapéct do zlatova.
5. Na konci by mělo v pekáčku zůstat jen minimum šťávy, intenzivni chuti. Podávejte s pečivem.
Jak jste tento recept připravili?