:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/ql8N6aibLxaUlOwAxqOz/3c37e85e71949f2556c478fb123dbf.jpeg)
Pečené kuře s fazolkami
Toto jídlo má jednoznačně nádech středomoří. Svěží zelené fazolky, maso s malým obsahem tuku, (pokud zapomenete na kůžičku) a jako bonus malá baby brambora. A jaké jsou další výhody tohoto receptu? No šup na jeden pekáč, tedy příprava do 5’.
Ingredience
- 4 porce kuřecího masa s kostí
- 500 g čerstvých zelených fazolek mohou být i mražené
- 8 kusů Baby brambor
- 2 stroužky česneku nakrájeného nadrobno
- 1 cibuli nakrájenou na kolečka
- 200 g konzervovaných loupaných rajčat
- 1 lžíce cukr
- sůl a pepř
- 75 ml olivového oleje
- 200 voda
- oregano
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Do zapékací mísy dejte rajčata, cibuli, česnek, olivový olej, přidejte brambory, fazolky a kuře, okořeňte solí, pepřem a oreganem. Zalijte vodou (používam Pí vodu BCS) nebo vývarem, dobře promíchejte, srovnejte tak, aby kuře bylo nahoře a pod nim zelenina.
Přikryjte poklopem, alobalem nebo pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 80’ a v průběhu pečení kontrolujte, aby fazolky byly ponořeny ve šťávě a nebyly vysušené. Tak 10’ před dopečením odkryjte a nechte upéct do zlatova.
Podávejte s pečivem.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Pečené kuře s fazolkami
Toto jídlo má jednoznačně nádech středomoří. Svěží zelené fazolky, maso s malým obsahem tuku, (pokud zapomenete na kůžičku) a jako bonus malá baby brambora. A jaké jsou další výhody tohoto receptu? No šup na jeden pekáč, tedy příprava do 5’.
Předehřejte troubu na 200 stupňů.
Do zapékací mísy dejte rajčata, cibuli, česnek, olivový olej, přidejte brambory, fazolky a kuře, okořeňte solí, pepřem a oreganem. Zalijte vodou (používam Pí vodu BCS) nebo vývarem, dobře promíchejte, srovnejte tak, aby kuře bylo nahoře a pod nim zelenina.
Přikryjte poklopem, alobalem nebo pečícím papírem a vložte do předehřáté trouby. Pečte cca 80’ a v průběhu pečení kontrolujte, aby fazolky byly ponořeny ve šťávě a nebyly vysušené. Tak 10’ před dopečením odkryjte a nechte upéct do zlatova.
Podávejte s pečivem.
Jak jste tento recept připravili?