INZERCE
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/uRo8i2TM_HyJ-d3YJVDV/8585377be5ba046f2487a7ac7badc8.jpeg)
Zdroj: FB: Varenie je radosť
Pečené jelito
Tradiční česká kuchyně je bohatá na různé druhy masových pokrmů. Jedním z nich je třeba pečené jelito, které se připravuje z vepřových střev.
INZERCE
Ingredience
porce
4
- 1 kus vepřové jelito
- 2 Lžíce sůl
- 1 lžička mletý pepř
- 2 Lžíce sádlo
Nejnovější letáky
INZERCE
Postup
120 min.
1. Krok
Předehřejte troubu na 180 stupňů Celsia.
2. Krok
Jelito omyjte a osušte.
3. Krok
Jelito potřete solí a pepřem z obou stran.
4. Krok
Na sádle osmažte jelito.
5. Krok
Pečte v předehřáté troubě asi 90 minut. Každých 15 minut potírejte sádlem.
6. Krok
Pečené jelito nakrájejte na kolečka a podávejte s chlebem.