INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pečené jehněčí na česneku

Jehněčí stehno, které se rozplývá na jazyku.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg jehněčí kýta Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
  • koření čtyř barev Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • 3 ks cibule Přidáno do
  • 3 ks mrkev Přidáno do
  • 2 ks cherry rajčata Přidáno do
  • 3 ks Barevná paprika Přidáno do
  • 4 stroužky česnek Přidáno do
  • 3 dcl Bílé víno Přidáno do
  • 5 dcl horká voda Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Jehněčí maso očistíme, osolíme a okořeníme. Očistíme mrkev, cibuli, celer, rajčata a papriky.

2. Krok

Pečící troubu vystelíme alobalom. Vložíme do ní mrkev, rajčata, papriku, cibuli nakrájenou na menší kousíky a stroužky česneku.

3. Krok

Na zeleninu položíme jehněčí stehno. Přidáme rozmarýn a tymián. Podlijeme to vodou a vínem.

4. Krok

Vše zabalíme do alobalu, aby nám neunikala šťáva. Takto připravené maso vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme 2 a půl hodiny.

5. Krok

Poté můžeme alobal roztrhnout a maso ještě zapékat na 200 stupňů 20 minut. Maso před podáváním necháme ještě alespoň 20 minut odpočinout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty