INZERCE

Zdroj: Pixabay

Pečené jehněčí na česneku

Jehněčí stehno, které se rozplývá na jazyku.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg jehněčí kýta Přidáno do
  • Sůl Přidáno do
  • koření čtyř barev Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • 3 ks cibule Přidáno do
  • 3 ks mrkev Přidáno do
  • 2 ks cherry rajčata Přidáno do
  • 3 ks Barevná paprika Přidáno do
  • 4 stroužky česnek Přidáno do
  • 3 dcl Bílé víno Přidáno do
  • 5 dcl horká voda Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Jehněčí maso očistíme, osolíme a okořeníme. Očistíme mrkev, cibuli, celer, rajčata a papriky.

2. Krok

Pečící troubu vystelíme alobalom. Vložíme do ní mrkev, rajčata, papriku, cibuli nakrájenou na menší kousíky a stroužky česneku.

3. Krok

Na zeleninu položíme jehněčí stehno. Přidáme rozmarýn a tymián. Podlijeme to vodou a vínem.

4. Krok

Vše zabalíme do alobalu, aby nám neunikala šťáva. Takto připravené maso vložíme do předehřáté trouby na 170 stupňů a pečeme 2 a půl hodiny.

5. Krok

Poté můžeme alobal roztrhnout a maso ještě zapékat na 200 stupňů 20 minut. Maso před podáváním necháme ještě alespoň 20 minut odpočinout.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1627 recepty

Snídaně

503 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1864 recepty