INZERCE

Zdroj: arfo from Getty Images

Pečená krkovice na pivu

Pečená krkovice je jedním z nejchutnějších kusů vepřového masa. Připravená na pivu je šťavnatá, měkká a plná chutí. To vše obalené do krásné zlatohnědé kůrky, která se na pivu vytvoří.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 1 ks Celý kuřecí hřbet Přidáno do
  • 2 ks cibule Přidáno do
  • 4 ks česnek Přidáno do
  • 1 ks pivo Přidáno do
  • 2 čajové lžičky sůl Přidáno do
  • 1 čajová lžička mletý černý pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Pancetu opláchneme a osušíme. Poté ji z obou stran osolíme a okořeníme.

2. Krok

Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

3. Krok

Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a vepřovou šunku na něm z obou stran opečeme, aby na ní vznikla pěkná kůrka.

4. Krok

Slaninu vyjmeme z pánve a vložíme ji do pekáče. Přidáme nakrájenou cibuli a česnek a zalijeme pivem.

5. Krok

Nádobu vložíme do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů a pečeme přibližně dvě hodiny. Během pečení maso občas potřeme šťávou, která se vytváří.

6. Krok

Hotový krkovička vyjmeme z trouby a necháme ji chvíli odpočívat, pak ji nakrájíme a servírujeme.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty