INZERCE

Zdroj: Canva

Pastrami recept

Nevíte, co je pastrami? Pastrami jsou tenké plátky nejčastěji z hovězího hrudí, používají se také pupeční žebra. V tomto receptu si představíme výborný pastrami sandwich.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězího masa Přidáno do
  • 2 Lžíce sůl Přidáno do
  • 2 Lžíce koření na pastrami Přidáno do
  • 2 Lžíce brown sugar v4 Přidáno do
  • 1 Lžíce mletá paprika - sladká Přidáno do
  • 1 Lžíce česneku v prášku Přidáno do
  • 1 Lžíce cibule v prášku Přidáno do
  • 1 Lžíce Worcestershire omáčky Přidáno do
  • 1 Lžíce křídy Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekaného tymiánu Přidáno do
  • 2 Lžíce nasekaného rozmarýnu Přidáno do
  • 2 Lžíce zeleného pepře Přidáno do
  • sandwich Přidáno do
INZERCE

Postup

500 min.
1. Krok

Jako první smíchejte sůl, koření na pastrami, hnědý cukr, papriku, česnek a cibuli v prášku dohromady v míse.

2. Krok

Na stůl položte kus pekáčové fólie a na ni položte hovězí maso.

3. Krok

Rub masa oškrábejte nožem, aby byl každý kousek porcí na slaninovou kůži, což pomůže, aby koření lépe drželo.

4. Krok

Hovězí maso natřete Worcestershire omáčkou, poté maso posypte kořením z mísy, včetně křídy, tymiánu, rozmarýnu a zeleného pepře. Potřete do měkkosti a důkladně vetřete do masa.

5. Krok

Maso zabalte do pekáčové fólie, těsně jej zabalte a nechte v lednici odpočívat nejméně 24 hodin.

6. Krok

Na další den maso vyjměte z fólie a položte na mřížku nad plech.

7. Krok

Pečte v troubě při cca 120 °C po dobu 6-8 hodin, dokud není dokonale měkké a křehké.

8. Krok

Poté nechte maso vychladnout.

9. Krok

Nyní můžete pastrami nakrájet na tenké plátky a použít jej jako náplň do sandwichů či servírovat jako samostatné jídlo s přílohou či zeleninou nebo dokonce jako pastrami burger.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Pečená krůtí prsa

Krůtí prsa jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel! Tento recept jsem poprvé připravila na Vánoce a od té doby se stal jednou z mých značek v domácí kuchyni. Maso je šťavnaté, křehké a aromatické a přídavek bylinek mu dodává jedinečnou chuť. Nejdůležitější je však správná doba pečení - ne příliš krátká, aby maso nebylo syrové, ale také ne příliš dlouhá, aby se nevysušilo.

Pečená kuřecí stehna na medu

Chutná pečená kuřecí stehna na medu s rýží, ideální k nedělnímu obědu.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.

Vánoční krocan pečený

Tento recept na vynikajícího a šťavnatého pečeného krocana se stal mým oblíbeným receptem na vánoční oslavy. Dělala jsem ho už několikrát a nikdy nezklamal. Pečeně je dokonale křehká a šťavnatá a kombinace koření jí dodává úžasnou sváteční chuť.

Pečené jehněčí stehno s česnekem a rozmarýnem

Toto chutné a aromatické jehněčí stehno je pečené dozlatova s česnekem a rozmarýnem.
Romi
Romi
Náhled receptu Pečená krůta
Videorecept

Pečená krůta

Treska pečená v troubě s citronem a česnekem na bylinkové bázi

Intenzivní chuť tresky se dokonale snoubí s citronem a bylinkovým kořením a podává se s hromádkou dušené zeleniny, což je vydatné a zároveň zdravé jídlo. Příprava je poměrně snadná a je ideální jak pro večeři na všední den, tak pro ohromení hostů.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Pečená krůtí prsa

Krůtí prsa jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel! Tento recept jsem poprvé připravila na Vánoce a od té doby se stal jednou z mých značek v domácí kuchyni. Maso je šťavnaté, křehké a aromatické a přídavek bylinek mu dodává jedinečnou chuť. Nejdůležitější je však správná doba pečení - ne příliš krátká, aby maso nebylo syrové, ale také ne příliš dlouhá, aby se nevysušilo.

Pečená kuřecí stehna na medu

Chutná pečená kuřecí stehna na medu s rýží, ideální k nedělnímu obědu.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.

Vánoční krocan pečený

Tento recept na vynikajícího a šťavnatého pečeného krocana se stal mým oblíbeným receptem na vánoční oslavy. Dělala jsem ho už několikrát a nikdy nezklamal. Pečeně je dokonale křehká a šťavnatá a kombinace koření jí dodává úžasnou sváteční chuť.

Pečené jehněčí stehno s česnekem a rozmarýnem

Toto chutné a aromatické jehněčí stehno je pečené dozlatova s česnekem a rozmarýnem.
Romi
Romi
Náhled receptu Pečená krůta
Videorecept

Pečená krůta

Treska pečená v troubě s citronem a česnekem na bylinkové bázi

Intenzivní chuť tresky se dokonale snoubí s citronem a bylinkovým kořením a podává se s hromádkou dušené zeleniny, což je vydatné a zároveň zdravé jídlo. Příprava je poměrně snadná a je ideální jak pro večeři na všední den, tak pro ohromení hostů.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty