INZERCE

Zdroj: FB: Bolhapiac DS (Dunaszerdahely)

Pagáče s medvědím česnekem

Chutné pagáče s chutí medvědího česneku.

INZERCE

Ingredience

porce
30

Nástroje

  • 500 g mouka hladká speciální Přidáno do
  • 100 ml mléko Přidáno do
  • 20 g čerstvé droždí Přidáno do
  • 1 kl krystalový cukr Přidáno do
  • 150 g zakysaná smetana Přidáno do
  • 1 ks vejce Přidáno do
  • 150 g Jemný tvar Přidáno do
  • 250 g máslo Přidáno do
  • 3 kl Sůl Přidáno do
  • 2 hrst Medvědí česnek Přidáno do

Na překlad:

  • 1 ks vejce Přidáno do

Pro posypání:

  • lněné semínko Přidáno do
  • Sezamová semínka Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Česnekové klíčky omyjeme.

2. Krok

Mouku prosijeme a smícháme se solí.

3. Krok

Tvaroh, smetana, máslo a vejce musejí mít pokojovou teplotu.

4. Krok

Z teplého mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvas, který necháme chvíli pracovat.

INZERCE
5. Krok

Smotanu s vajíčkem smícháme a přidáme spolu s tvarohem a nakrájeným máslem do misky s moukou a solí.

6. Krok

Nakonec přidáme kvas a vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout.

7. Krok

Často rozválíme na pomoučené desce na tloušťku 1,5 cm.

8. Krok

Na něj nasypeme vrstvu nakrájeného medvědího česneku.

INZERCE
9. Krok

Přeložíme zespoda i shora, zleva a zprava jako obálku, otočíme a necháme odstát 10 minut.

10. Krok

Poté těsto pomalu rozválíme a přelisujeme. Toto zopakujeme 2 krát, až těsto rozválíme asi na 2 cm a okrouhlým formičkou vykrojíme koláče.

11. Krok

Páječky přeneseme na plech, který je vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.

12. Krok

Pagáče necháme na plechu ještě 20 minut zkysnout.

INZERCE
13. Krok

Pak je pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 18 minut.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Iwa

Pagáče s medvědím česnekem

Chutné pagáče s chutí medvědího česneku.

150
Zápis
30
Počet porcí
Postup
1. Krok

Česnekové klíčky omyjeme.

2. Krok

Mouku prosijeme a smícháme se solí.

3. Krok

Tvaroh, smetana, máslo a vejce musejí mít pokojovou teplotu.

4. Krok

Z teplého mléka, droždí a lžičky cukru připravíme kvas, který necháme chvíli pracovat.

5. Krok

Smotanu s vajíčkem smícháme a přidáme spolu s tvarohem a nakrájeným máslem do misky s moukou a solí.

6. Krok

Nakonec přidáme kvas a vypracujeme tužší těsto, které přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout.

7. Krok

Často rozválíme na pomoučené desce na tloušťku 1,5 cm.

8. Krok

Na něj nasypeme vrstvu nakrájeného medvědího česneku.

9. Krok

Přeložíme zespoda i shora, zleva a zprava jako obálku, otočíme a necháme odstát 10 minut.

10. Krok

Poté těsto pomalu rozválíme a přelisujeme. Toto zopakujeme 2 krát, až těsto rozválíme asi na 2 cm a okrouhlým formičkou vykrojíme koláče.

11. Krok

Páječky přeneseme na plech, který je vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme semínky.

12. Krok

Pagáče necháme na plechu ještě 20 minut zkysnout.

13. Krok

Pak je pečeme v předehřáté troubě na 200 °C přibližně 18 minut.

Ingredience
Nástroje
500 g
mouka hladká speciální
100 ml
mléko
20 g
čerstvé droždí
1 kl
krystalový cukr
150 g
zakysaná smetana
1 ks
vejce
150 g
Jemný tvar
250 g
máslo
3 kl
Sůl
2 hrst
Medvědí česnek
Na překlad:
1 ks
vejce
Pro posypání:
lněné semínko
Sezamová semínka