INZERCE

Zdroj: Stephen Barnes via Alamy

Omáčka z červeného vína

Chutná a bohatá omáčka z červeného vína, perfektně podávaná k hovězímu nebo divokému masu.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 ml červené víno Přidáno do
  • 1 Kus Cibule Přidáno do
  • 2 stroučky česnek Přidáno do
  • 1 Kus Mrkev Přidáno do
  • 100 ml hovězí vývar Přidáno do
  • 1 Čajová lžička rajčatové pyré Přidáno do
  • 1 Čajová lžička cukr Přidáno do
  • 2 Listy Vavřín Přidáno do
  • 1 Pobočka Rozmarýn Přidáno do
  • 1 Čajová lžička olivový olej Přidáno do
  • 1 Štipka sůl a pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Chcete-li připravit omáčku z červeného vína, nakrájejte cibuli, česnek a mrkev na malé kousky.

2. Krok

Zahřejte olivový olej na pánvi a opečte cibuli, česnek a mrkev, dokud nejsou měkké.

3. Krok

Přidejte rajskou omáčku a cukr a na chvíli to povařte.

4. Krok

Slijte do pánve červené víno a nechte ho asi 10 minut vařit, aby se alkohol vypařil.

5. Krok

Přidejte hovězí vývar, bobkové listy a větvičku rozmarýnu. Nechte omáčku dalších 10 minut probublávat.

6. Krok

Propasírujte omáčku přes síto, abyste odstranili všechny pevné složky. Omáčku vraťte do pánve a nechte ji na nízké teplotě probublávat, dokud nedosáhne požadované konzistence. Dochutíte solí a pepřem dle chuti.

7. Krok

Podávejte červené vinné omáčky teplé přes maso, které jste si vybrali. Dobrou chuť!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty