INZERCE

Zdroj: FB: Varenie je radosť.

Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne

Toto je recept na nejlepší sekanou na světě, která nepraskne.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g mletého vepřového masa Přidáno do
  • 250 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 2 ks vajíčka Přidáno do
  • 1 ks velká cibule Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 krajíc staršího chleba Přidáno do
  • mléko Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • mletá paprika Přidáno do
  • Majoránka Přidáno do
  • máslo Přidáno do
  • Strouhanka na obalení Přidáno do
INZERCE

Postup

75 min.
1. Krok

Nejdřív si na másle dozlatova osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Zde platí pravidlo, že čím déle cibuli opékáte, tím je chuť lepší.

2. Krok

Pak přidáme prolisovaný česnek, ale s tím už tolik neotálejte, aby nám nehořel. Poté cibuli s česnekem necháme vychladnout.

3. Krok

Mezitím si ve větší míse smícháme mleté maso, vajíčka, majoránku, papriku a namočený chleba v mléku. Nezapomeňte, je důležité, aby byl chléb dobře promíchaný s masem, čím lépe to uděláte, tím lépe váš pokrm drží po upečení pohromadě.

4. Krok

Do směsi pak přidáme osmaženou cibuli s česnekem, osolíme, opepříme a opět dobře promícháme. Výslednou směs si na chvíli odložíme do lednice, aby se chutě propojily.

5. Krok

Po vyndání směsi z lednice pak vytvarujeme obdélníkový tvar a z jedné strany ho obalíme ve strouhance. Tím získá sekaná pevnější strukturu a krásně zkřupavý povrch.

6. Krok

Předehřejeme si troubu na 180 stupňů a pečeme asi 45 minut, dokud sekaná není zlatohnědá. Servírujeme s bramborovou kaší.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

101 recepty