INZERCE

Zdroj: Mariha-kitchen from Getty Images

Nejlepší nakládaná červená řepa

Recept na nejlepší nakládanou červenou řepu, která je skvělým doplňkem k jakémukoliv pokrmu, zejména k masovým jídlům a salátům. Je to chutný způsob, jak oživit svůj stůl a zdravou alternativu ke konzervovaným potravinám.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 6 ks červených řep Přidáno do
  • 1 litrů vody Přidáno do
  • 4 Lžíce Soli Přidáno do
  • 1 Pohár bílého vinného octa Přidáno do
  • 1 hlava česneku, oloupaná a nakrájená na plátky Přidáno do
  • 2 Lžíce cukru Přidáno do
  • 4 ks bobkové listy Přidáno do
  • 4 ks celé hřebíčky Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Omyjte řepy a důkladně je zbavte půdy a dalších nečistot.

2. Krok

Řepy vcelku vařte ve vodě se solí asi hodinu, dokud nejsou měkké.

3. Krok

Slijte vodu a nechejte řepy zchladit, poté je zbavte slupek.

4. Krok

Řepy nakrájejte na tenké plátky a dávejte do sklenic.

5. Krok

Do velkého hrnce nalijte vodu, přidejte ocet, cukr, česnek, bobkové listy a hřebíček. Přiveďte k varu.

6. Krok

Hotový nálev opatrně nalijte do sklenic s řepou, tak abyste je naplnili až po okraj.

7. Krok

Sklenice utěsněte. Nechejte stát na chladném a temném místě po dobu 1-2 týdnů, dokud nebude chuť výrazná.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Saláty

269 recepty

Dýně

51 recepty

Zelí

166 recepty

Mascarpone

132 recepty

Dršťky

118 recepty

Nepečené

202 recepty

Jablko

156 recepty

Oběd

2825 recepty

Čínský

7 recepty

Celer

143 recepty