INZERCE

Nejlepší krkonošská kulajda

Pravá krkonošská kulajda je tradiční česká polévka, která je známá svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Tato verze receptu pochází z oblasti Krkonoš a zahrnuje výrazné prvky jako houby, brambory a kopr.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g čerstvých húb Přidáno do
  • 4 velké brambory Přidáno do
  • 2 cibule Přidáno do
  • 4 vejce Přidáno do
  • 112 l vývaru (zeleninový masový nebo houbový dle preference) Přidáno do
  • 4 Lžíce mouky Přidáno do
  • 2 Lžíce masla Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do
  • 1 hrst kopru Přidáno do
  • 200 ml smetany Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a osmahneme je dozlatova.

2. Krok

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a smažíme dalších pět minut.

3. Krok

Přisypeme mouku, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kopr a necháme na mírném ohni vařit 20 minut.

4. Krok

Ve vedlejší pánvi uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a nakrájíme na poloviny.

INZERCE
5. Krok

Do polévky vmícháme smetanu, na chvíli přivedeme k varu a polévku odstavíme.

6. Krok

Před podáváním do polévky vložíme vejce a podáváme s čerstvým chlebem.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Nejlepší krkonošská kulajda

Pravá krkonošská kulajda je tradiční česká polévka, která je známá svou bohatou chutí a krémovou konzistencí. Tato verze receptu pochází z oblasti Krkonoš a zahrnuje výrazné prvky jako houby, brambory a kopr.

45
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Na másle orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme na plátky nakrájené houby a osmahneme je dozlatova.

2. Krok

Přidáme na kostičky nakrájené brambory, osolíme, opepříme a smažíme dalších pět minut.

3. Krok

Přisypeme mouku, promícháme a zalijeme vývarem. Přidáme kopr a necháme na mírném ohni vařit 20 minut.

4. Krok

Ve vedlejší pánvi uvaříme vejce natvrdo. Oloupeme je a nakrájíme na poloviny.

5. Krok

Do polévky vmícháme smetanu, na chvíli přivedeme k varu a polévku odstavíme.

6. Krok

Před podáváním do polévky vložíme vejce a podáváme s čerstvým chlebem.

Ingredience
500 g
čerstvých húb
4 velké
brambory
2
cibule
4
vejce
112 l
vývaru (zeleninový masový nebo houbový dle preference)
4 Lžíce
mouky
2 Lžíce
masla
sůl, pepř
1 hrst
kopru
200 ml
smetany