INZERCE

Nadýchané tvarohové knedlíky

Nadýchané tvarohové knedlíky jsou tradičním pokrmem, který se často podává jako dezert nebo sladké hlavní jídlo. Jejich lehká a nadýchaná konzistence je dosažena díky použití tvarohu v těstě.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g cottage sýr Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 2 Lžíce polohrubé mouky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
  • 4 Kostky cukru Přidáno do
  • 1 Lžíce masla Přidáno do
  • strouhanka na posypání Přidáno do
  • švestková povidla na podávání Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Nejdříve si připravíme tvarohovou směs. Tvaroh smícháme s vejcem, moukou a špetkou soli.

2. Krok

V kastrolu si připravíme vodu a přidáme kostky cukru a máslo. Přivedeme vše k varu.

3. Krok

Uvaříme si nejprve jednu knedlíkovou kouli, abychom ověřili, zda směs dobře drží pohromadě - tvarohový knedlík by měl být hladký, bez větších děr.

4. Krok

Následně s pomocí lžíce formujeme knedlíky z tvarohové směsi a vkládáme je do vřící vody.

INZERCE
5. Krok

Vaříme knedlíky asi 8-10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

6. Krok

Hotové knedlíky vyjmeme pomocí naběračky a necháme okapat.

7. Krok

Posypeme je cukrem a podáváme se švestkovými povidly.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Nadýchané tvarohové knedlíky

Nadýchané tvarohové knedlíky jsou tradičním pokrmem, který se často podává jako dezert nebo sladké hlavní jídlo. Jejich lehká a nadýchaná konzistence je dosažena díky použití tvarohu v těstě.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Nejdříve si připravíme tvarohovou směs. Tvaroh smícháme s vejcem, moukou a špetkou soli.

2. Krok

V kastrolu si připravíme vodu a přidáme kostky cukru a máslo. Přivedeme vše k varu.

3. Krok

Uvaříme si nejprve jednu knedlíkovou kouli, abychom ověřili, zda směs dobře drží pohromadě - tvarohový knedlík by měl být hladký, bez větších děr.

4. Krok

Následně s pomocí lžíce formujeme knedlíky z tvarohové směsi a vkládáme je do vřící vody.

5. Krok

Vaříme knedlíky asi 8-10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.

6. Krok

Hotové knedlíky vyjmeme pomocí naběračky a necháme okapat.

7. Krok

Posypeme je cukrem a podáváme se švestkovými povidly.

Ingredience
250 g
cottage sýr
1
vejce
2 Lžíce
polohrubé mouky
špetka soli
4 Kostky
cukru
1 Lžíce
masla
strouhanka na posypání
švestková povidla na podávání