INZERCE

Zdroj: Canva

Med z pampelišek

Máte rádi sladké a už vás nebaví cukr či jiná sladidla? Vyzkoušejte tento výborný recept na pampeliškový med! Pampeliškový med je velice zdravý a navíc se i zbavíte plevelu na své zahradě.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 100 pampelišek Přidáno do
  • 112 litru vody Přidáno do
  • 112 kg cukru Přidáno do
  • 2 Citrony Přidáno do
  • 2 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Nejprve opláchněte pampelišky pod tekoucí vodou a nechte je odkapat, aby se zbavily přebytečné vlhkosti.

2. Krok

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

3. Krok

Přidejte pampelišky a nechte je vařit asi 10 minut.

4. Krok

Tím se uvolní jejich chuť a vůně.

5. Krok

Poté hrnec odstavte z ohně a nechte pampelišky vyluhovat ve vodě přikryté pokličkou.

6. Krok

Nechte je louhovat až 24 hodin, aby se vytvořil silný pampeliškový nálev.

7. Krok

Po uplynutí daného času přeceďte pampelišky pomocí jemného sítka či gázy.

8. Krok

Odstraňte veškeré pevné části a zbyde vám jen tekutý pampeliškový nálev.

9. Krok

Přesuňte pampeliškový nálev do čistého hrnce a přidejte cukr.

10. Krok

Pomalu zahřívejte směs na středním plameni, občas míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.

11. Krok

Poté přidejte nastrouhanou kůru z citronů a jejich šťávu.

12. Krok

Míchejte a vařte směs cca 20-30 minut, dokud se nezredukuje a nezhoustne.

13. Krok

Měla by mít konzistenci hustého medu.

14. Krok

Hotový pampeliškový med přelijte do sterilizovaných sklenic a zavřete je pevně.

15. Krok

Poté nechte domácí pampeliškový med vychladnout na pokojovou teplotu.

16. Krok

Dobrou chuť!

Podobné recepty

Kräppelchen

Kräppelchen jsou tradiční malé německé smažené pečivo, které je obzvlášť oblíbené během karnevalu nebo masopustu. Jsou hlavně vyrobeny z kynutého těsta a často posypané moučkovým cukrem.

Recept na džem ze svařeného vína

Tento džem ze svařeného vína je recept, který dělám každý rok v předvánočním čase. Přináší kořeněnou, hřejivou chuť vánočního trhu přímo do vašeho rohlíku k snídani. Díky bohaté chuti skořice, hřebíčku a pomerančové kůry je to lahodný začátek dne a perfektní domácí dárek k Vánocům.

Kandovaná jablka jako na vánočním trhu

Kandovaná jablka jsou velkým hitem na každé oslavě. Tento recept je výsledkem mnoha pokusů, mé touhy experimentovat a snahy najít dokonalou rovnováhu mezi sladkostí cukru a křupavým jablkem. Doufám, že si jeho přípravu a vychutnávání užijete stejně jako já.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Hrášek na smetaně

Hrášek na smetaně je lahodný přírodní pokrm, ve kterém se čerstvý nebo mražený hrášek vaří a poté podává s jemnou smetanovou omáčkou.

Fazolky na kyselo

Ideální příloha k obědu či k večeři, fazolky jsou velmi jednoduché na přípravu a zelené fazolky nikdy nezklamou!

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Rychlá příprava sušenek s arašídovým máslem pro děti

Sušenky s arašídovým máslem jsou mou nejoblíbenější pochoutkou a dělala jsem je už nesčetněkrát. Jejich příprava je velmi snadná a nejlepší na tom je, že potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí. Každé sousto slibuje bohatou chuť arašídového másla a sušenky jsou tak křupavé, že jim prostě neodoláte. Jsou ideální svačinkou pro každou denní dobu a děti je také milují!

Podobné recepty

Kräppelchen

Kräppelchen jsou tradiční malé německé smažené pečivo, které je obzvlášť oblíbené během karnevalu nebo masopustu. Jsou hlavně vyrobeny z kynutého těsta a často posypané moučkovým cukrem.

Recept na džem ze svařeného vína

Tento džem ze svařeného vína je recept, který dělám každý rok v předvánočním čase. Přináší kořeněnou, hřejivou chuť vánočního trhu přímo do vašeho rohlíku k snídani. Díky bohaté chuti skořice, hřebíčku a pomerančové kůry je to lahodný začátek dne a perfektní domácí dárek k Vánocům.

Kandovaná jablka jako na vánočním trhu

Kandovaná jablka jsou velkým hitem na každé oslavě. Tento recept je výsledkem mnoha pokusů, mé touhy experimentovat a snahy najít dokonalou rovnováhu mezi sladkostí cukru a křupavým jablkem. Doufám, že si jeho přípravu a vychutnávání užijete stejně jako já.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Hrášek na smetaně

Hrášek na smetaně je lahodný přírodní pokrm, ve kterém se čerstvý nebo mražený hrášek vaří a poté podává s jemnou smetanovou omáčkou.

Fazolky na kyselo

Ideální příloha k obědu či k večeři, fazolky jsou velmi jednoduché na přípravu a zelené fazolky nikdy nezklamou!

Dušené zelí našich babiček

Připravte si klasické dušené zelí, jako znáte z kuchyně našich babiček. Tento recept je úplná klasika, která se dá vždy obměnit podel chuti - například přidáním kmínu.

Rychlá příprava sušenek s arašídovým máslem pro děti

Sušenky s arašídovým máslem jsou mou nejoblíbenější pochoutkou a dělala jsem je už nesčetněkrát. Jejich příprava je velmi snadná a nejlepší na tom je, že potřebujete jen pár jednoduchých ingrediencí. Každé sousto slibuje bohatou chuť arašídového másla a sušenky jsou tak křupavé, že jim prostě neodoláte. Jsou ideální svačinkou pro každou denní dobu a děti je také milují!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1090 recepty

Snídaně

448 recepty

Saláty

199 recepty

Zapečené

377 recepty

Oběd

2171 recepty

Pečivo

475 recepty

Dorty

256 recepty