INZERCE

Zdroj: Canva

Med z pampelišek

Máte rádi sladké a už vás nebaví cukr či jiná sladidla? Vyzkoušejte tento výborný recept na pampeliškový med! Pampeliškový med je velice zdravý a navíc se i zbavíte plevelu na své zahradě.

INZERCE

Ingredience

porce
1
  • 100 pampelišek Přidáno do
  • 112 litru vody Přidáno do
  • 112 kg cukru Přidáno do
  • 2 Citrony Přidáno do
  • 2 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
INZERCE

Postup

70 min.
1. Krok

Nejprve opláchněte pampelišky pod tekoucí vodou a nechte je odkapat, aby se zbavily přebytečné vlhkosti.

2. Krok

Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu.

3. Krok

Přidejte pampelišky a nechte je vařit asi 10 minut.

4. Krok

Tím se uvolní jejich chuť a vůně.

5. Krok

Poté hrnec odstavte z ohně a nechte pampelišky vyluhovat ve vodě přikryté pokličkou.

6. Krok

Nechte je louhovat až 24 hodin, aby se vytvořil silný pampeliškový nálev.

7. Krok

Po uplynutí daného času přeceďte pampelišky pomocí jemného sítka či gázy.

8. Krok

Odstraňte veškeré pevné části a zbyde vám jen tekutý pampeliškový nálev.

9. Krok

Přesuňte pampeliškový nálev do čistého hrnce a přidejte cukr.

10. Krok

Pomalu zahřívejte směs na středním plameni, občas míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí.

11. Krok

Poté přidejte nastrouhanou kůru z citronů a jejich šťávu.

12. Krok

Míchejte a vařte směs cca 20-30 minut, dokud se nezredukuje a nezhoustne.

13. Krok

Měla by mít konzistenci hustého medu.

14. Krok

Hotový pampeliškový med přelijte do sterilizovaných sklenic a zavřete je pevně.

15. Krok

Poté nechte domácí pampeliškový med vychladnout na pokojovou teplotu.

16. Krok

Dobrou chuť!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2634 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1298 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty