INZERCE

Masové koule

Masové koule jsou tradiční pokrm, který se skládá z malých kulatých kuliček vyrobených z mletého masa, obvykle hovězího nebo vepřového.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 1 kus cibule Přidáno do
  • 2 ks vejce Přidáno do
  • půl hrnku ovesných vloček Přidáno do
  • Petrželka Přidáno do
  • mléko Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • půl lžičky čerstvě mletého pepře Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
INZERCE

Postup

45 min.
1. Krok

V misce smíchejte mleté maso s cibulí, jedním vejcem, ovesnými vločkami, petrželkou, mlékem, česnekem, solí a pepřem.

2. Krok

Rukama vytvářejte koule o průměru asi 5 centimetrů.

3. Krok

Do velké pánve vylijte olej a zahřejte ho na střední teplotu.

4. Krok

Rozmístěte koule na pánev a smažte je asi 5 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé ze všech stran.

5. Krok

Přidejte asi půl šálku vody a přikryjte pánvičku.

6. Krok

Vařte asi 10 minut, nebo dokud se masové koule neukážou jako úplně uvařené uvnitř.

7. Krok

Podávejte s rýží, pečivem nebo zeleninou podle vlastních chutí.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2615 recepty

Masové pokrmy

1289 recepty

Dezert

1824 recepty

Cuketa

109 recepty

Pizza

62 recepty

Smažené

480 recepty

Brambory

398 recepty

Droždí

240 recepty

Levná jídla

641 recepty

Těstoviny

284 recepty