INZERCE

Luxusní pečený bůček

Milovníci masa, tento recept na pečený bůček jste ještě nejedli! Připravte si ho i vy u sebe doma. Pojďme se na recept společně podívat.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg vepřového bůčku Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce čerstvého tymiánu Přidáno do
  • 2 Lžíce čerstvého rozmarýnu Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce javorového sirupu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

270 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na cca 160 °C.

2. Krok

Bůček důkladně omyjte a osušte.

3. Krok

Nastříhejte křížové zářezy do kůže bůčku, ale neřezejte příliš hluboko do masa.

4. Krok

Ve směsi olivového oleje, česneku, tymiánu, rozmarýnu, hořčice, javorového sirupu (nebo medu), soli a pepře vytvořte marinádu.

5. Krok

Marinádou potřete bůček ze všech stran, včetně křížových zářezů.

6. Krok

Dobře ho promasírujte, aby se marináda dostala i do zářezů.

7. Krok

Přeneste bůček do pekáčku a zalijte ho přebytkem marinády.

8. Krok

Zakryjte poté pekáček a nechte bůček marinovat v lednici nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.

9. Krok

Po marinování vyjměte bůček z lednice a nechte jej zhruba 30 minut dostat se na pokojovou teplotu.

10. Krok

Přenesete bůček spolu s marinádou do pekáčku nebo pekárného sáčku. Zavřete pekáček či sáček dobře a pečte v předehřáté troubě po dobu 2,5 až 3 hodiny, dokud bůček není měkký a kůže křupavá.

11. Krok

Po upečení nechte bůček odpočinout asi 10 minut před servírováním. Poté ho nakrájejte na plátky a podávejte s přílohami dle vašeho výběru, jako jsou pečené brambory, zeleninový salát či chléb.

12. Krok

Pečený bůček v troubě je hotový!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty