INZERCE

Luxusní pečený bůček

Milovníci masa, tento recept na pečený bůček jste ještě nejedli! Připravte si ho i vy u sebe doma. Pojďme se na recept společně podívat.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg vepřového bůčku Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce čerstvého tymiánu Přidáno do
  • 2 Lžíce čerstvého rozmarýnu Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce javorového sirupu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

270 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na cca 160 °C.

2. Krok

Bůček důkladně omyjte a osušte.

3. Krok

Nastříhejte křížové zářezy do kůže bůčku, ale neřezejte příliš hluboko do masa.

4. Krok

Ve směsi olivového oleje, česneku, tymiánu, rozmarýnu, hořčice, javorového sirupu (nebo medu), soli a pepře vytvořte marinádu.

5. Krok

Marinádou potřete bůček ze všech stran, včetně křížových zářezů.

6. Krok

Dobře ho promasírujte, aby se marináda dostala i do zářezů.

7. Krok

Přeneste bůček do pekáčku a zalijte ho přebytkem marinády.

8. Krok

Zakryjte poté pekáček a nechte bůček marinovat v lednici nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.

9. Krok

Po marinování vyjměte bůček z lednice a nechte jej zhruba 30 minut dostat se na pokojovou teplotu.

10. Krok

Přenesete bůček spolu s marinádou do pekáčku nebo pekárného sáčku. Zavřete pekáček či sáček dobře a pečte v předehřáté troubě po dobu 2,5 až 3 hodiny, dokud bůček není měkký a kůže křupavá.

11. Krok

Po upečení nechte bůček odpočinout asi 10 minut před servírováním. Poté ho nakrájejte na plátky a podávejte s přílohami dle vašeho výběru, jako jsou pečené brambory, zeleninový salát či chléb.

12. Krok

Pečený bůček v troubě je hotový!

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Dršťky

118 recepty

Saláty

267 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty