INZERCE

Luxusní pečený bůček

Milovníci masa, tento recept na pečený bůček jste ještě nejedli! Připravte si ho i vy u sebe doma. Pojďme se na recept společně podívat.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 112 kg vepřového bůčku Přidáno do
  • 4 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce čerstvého tymiánu Přidáno do
  • 2 Lžíce čerstvého rozmarýnu Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 Lžíce Hořčice Přidáno do
  • 2 Lžíce javorového sirupu Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

270 min.
1. Krok

Předehřejte troubu na cca 160 °C.

2. Krok

Bůček důkladně omyjte a osušte.

3. Krok

Nastříhejte křížové zářezy do kůže bůčku, ale neřezejte příliš hluboko do masa.

4. Krok

Ve směsi olivového oleje, česneku, tymiánu, rozmarýnu, hořčice, javorového sirupu (nebo medu), soli a pepře vytvořte marinádu.

5. Krok

Marinádou potřete bůček ze všech stran, včetně křížových zářezů.

6. Krok

Dobře ho promasírujte, aby se marináda dostala i do zářezů.

7. Krok

Přeneste bůček do pekáčku a zalijte ho přebytkem marinády.

8. Krok

Zakryjte poté pekáček a nechte bůček marinovat v lednici nejlépe přes noc, ale minimálně 2 hodiny.

9. Krok

Po marinování vyjměte bůček z lednice a nechte jej zhruba 30 minut dostat se na pokojovou teplotu.

10. Krok

Přenesete bůček spolu s marinádou do pekáčku nebo pekárného sáčku. Zavřete pekáček či sáček dobře a pečte v předehřáté troubě po dobu 2,5 až 3 hodiny, dokud bůček není měkký a kůže křupavá.

11. Krok

Po upečení nechte bůček odpočinout asi 10 minut před servírováním. Poté ho nakrájejte na plátky a podávejte s přílohami dle vašeho výběru, jako jsou pečené brambory, zeleninový salát či chléb.

12. Krok

Pečený bůček v troubě je hotový!

Podobné recepty

Pastrami recept

Nevíte, co je pastrami? Pastrami jsou tenké plátky nejčastěji z hovězího hrudí, používají se také pupeční žebra. V tomto receptu si představíme výborný pastrami sandwich.

Pečená krůtí prsa

Krůtí prsa jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel! Tento recept jsem poprvé připravila na Vánoce a od té doby se stal jednou z mých značek v domácí kuchyni. Maso je šťavnaté, křehké a aromatické a přídavek bylinek mu dodává jedinečnou chuť. Nejdůležitější je však správná doba pečení - ne příliš krátká, aby maso nebylo syrové, ale také ne příliš dlouhá, aby se nevysušilo.

Pečená kuřecí stehna na medu

Chutná pečená kuřecí stehna na medu s rýží, ideální k nedělnímu obědu.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.

Vánoční krocan pečený

Tento recept na vynikajícího a šťavnatého pečeného krocana se stal mým oblíbeným receptem na vánoční oslavy. Dělala jsem ho už několikrát a nikdy nezklamal. Pečeně je dokonale křehká a šťavnatá a kombinace koření jí dodává úžasnou sváteční chuť.
Romi
Romi
Náhled receptu Pečená krůta
Videorecept

Pečená krůta

Treska pečená v troubě s citronem a česnekem na bylinkové bázi

Intenzivní chuť tresky se dokonale snoubí s citronem a bylinkovým kořením a podává se s hromádkou dušené zeleniny, což je vydatné a zároveň zdravé jídlo. Příprava je poměrně snadná a je ideální jak pro večeři na všední den, tak pro ohromení hostů.

Pečené jarní kuřátko

Připravte si lahodné pečené jarní kuřátko podle tohoto jednoduchého receptu. Toto kuře je krásně křupavé, plné chutí a dokonale jemné.

Podobné recepty

Pastrami recept

Nevíte, co je pastrami? Pastrami jsou tenké plátky nejčastěji z hovězího hrudí, používají se také pupeční žebra. V tomto receptu si představíme výborný pastrami sandwich.

Pečená krůtí prsa

Krůtí prsa jsou jedním z mých nejoblíbenějších jídel! Tento recept jsem poprvé připravila na Vánoce a od té doby se stal jednou z mých značek v domácí kuchyni. Maso je šťavnaté, křehké a aromatické a přídavek bylinek mu dodává jedinečnou chuť. Nejdůležitější je však správná doba pečení - ne příliš krátká, aby maso nebylo syrové, ale také ne příliš dlouhá, aby se nevysušilo.

Pečená kuřecí stehna na medu

Chutná pečená kuřecí stehna na medu s rýží, ideální k nedělnímu obědu.

Vydatná krkovice pečená v troubě

Tohle je jeden z mých nejoblíbenějších receptů na příjemnou nedělní večeři. Tuto vydatnou krkovici jsem dělala už několikrát a pokaždé se stala absolutním hitem pro rodinu i přátele. Vepřová krkovice je máslově měkká a má úžasně křupavou kůrčičku, díky které se jí nedá odolat. Doufám, že vám tento recept bude chutnat stejně jako mně.

Vánoční krocan pečený

Tento recept na vynikajícího a šťavnatého pečeného krocana se stal mým oblíbeným receptem na vánoční oslavy. Dělala jsem ho už několikrát a nikdy nezklamal. Pečeně je dokonale křehká a šťavnatá a kombinace koření jí dodává úžasnou sváteční chuť.
Romi
Romi
Náhled receptu Pečená krůta
Videorecept

Pečená krůta

Treska pečená v troubě s citronem a česnekem na bylinkové bázi

Intenzivní chuť tresky se dokonale snoubí s citronem a bylinkovým kořením a podává se s hromádkou dušené zeleniny, což je vydatné a zároveň zdravé jídlo. Příprava je poměrně snadná a je ideální jak pro večeři na všední den, tak pro ohromení hostů.

Pečené jarní kuřátko

Připravte si lahodné pečené jarní kuřátko podle tohoto jednoduchého receptu. Toto kuře je krásně křupavé, plné chutí a dokonale jemné.

Reels

Nové