INZERCE

Zdroj: Pixabay mygraphx

Lentejas (španělská čočková polévka)

Tento recept na lentejas pochází přímo ze Španělska a s láskou ho připravovala moje španělská babička. Když jsem byla mladší, strávila jsem v její kuchyni mnoho šťastných hodin nasloucháním voňavým vůním a s láskou připravovaným jídlům. Jedná se o tradiční, vydatné a syté jídlo, které se hodí zejména do chladných zimních dnů.

INZERCE

Ingredience

porce
8
  • 2 Šálky Zelená čočka Přidáno do
  • 1 velké Nakrájená cibule Přidáno do
  • 2 nakrájené na kostičky mrkev Přidáno do
  • 4 nakrájené stroužky česneku Přidáno do
  • 1 zelená Paprika, nakrájená na kostičky Přidáno do
  • 2 řez rajčata Přidáno do
  • 200 Gram Chorizo nakrájené na plátky Přidáno do
  • 2 bobkové listy Přidáno do
  • 1 Čajová lžička Paprikový prášek Přidáno do
  • 6 Šálky voda Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Pro přípravu receptu lentejas namočte čočku do velkého množství vody a nechte ji hodinu odstát. Tím čočka změkne a zkrátí se doba vaření.

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte cibuli, mrkev, česnek a papriku a za občasného míchání restujte asi 5-7 minut, dokud zelenina nezměkne. Přidání papriky v této fázi umožní, aby se chuť koření plně rozvinula.

3. Krok

Přidejte rajčata a chorizo a vařte dalších 5 minut. Smažením se uvolní pikantní aroma choriza a polévka získá jedinečnou chuť.

4. Krok

Přidejte namočenou a okapanou čočku, bobkové listy, papriku a vodu. Dochuťte solí a pepřem. Od této chvíle polévku občas promíchejte a nechte ji vařit na mírném ohni.

5. Krok

Pánev přikryjte a nechte španělskou čočkovou polévku vařit na mírném ohni asi 60 minut, nebo dokud čočka nezměkne. Dbejte na to, aby se polévka nerozvařila: měla by se jen mírně vařit.

Podobné recepty

Polévka z mletého masa "Chilli Con Carne"

Vydatná a pikantní polévka, ideální pro příjemné jídlo v chladném počasí. Tato polévka je v naší rodině klasikou. Z receptu je jí hodně - takže se připravte na lahodné zbytky nebo jídlo do mrazáku, je protažená zeleninou a kořením, takže si můžete vychutnat všechny chutě mexické kuchyně.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Pórková polévka s mletým masem - Comfort Food

Tuto pórkovou polévku s mletým masem jsem dělala nesčetněkrát, protože je v mé rodině velmi oblíbená. Je úžasně aromatická, vydatná a hřejivá - jako stvořená pro chladné dny. Výborně ale chutná i v přechodném období nebo v trochu chladnějších jarních dnech.

Polévka o půlnoci

Tato srdnatá polévka je skvělá pro pozdní hodiny. Je bohatá na chutě a dá se snadno a rychle připravit. Perfektní pro útulné setkání nebo oslavu Silvestra.

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Tradiční vydatná klobásová polévka po babičkovsku

Tato klobásová polévka mi připomíná nezapomenutelné dny strávené s babičkou. Její polévky byly vždy plné chuti a z jednoduchých surovin dokázala vykouzlit vynikající jídla. Tento recept patří k mým nejoblíbenějším a jsem si jistá, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí!

Rustikální dušené mleté maso

Tento silný a vydatný guláš se nám nejednou stal záchranou v chladných zimních dnech. Svěžest zeleniny a brambor v kombinaci s pikantní chutí mletého masa tvoří vynikající kombinaci. Přidejte toast nebo čerstvou bagetu a den je zachráněn. Každá lžíce mi připomíná, kolikrát jsme tento pokrm s radostí a nadšením připravovali a vychutnávali.

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Podobné recepty

Polévka z mletého masa "Chilli Con Carne"

Vydatná a pikantní polévka, ideální pro příjemné jídlo v chladném počasí. Tato polévka je v naší rodině klasikou. Z receptu je jí hodně - takže se připravte na lahodné zbytky nebo jídlo do mrazáku, je protažená zeleninou a kořením, takže si můžete vychutnat všechny chutě mexické kuchyně.

Veganský čočkový guláš

Tento hřejivý a výživný veganský čočkový guláš se stal v naší rodině naprosto oblíbeným! Stejně jako většina polévek a dušených pokrmů chutná ještě lépe druhý den, kdy se všechny chutě dobře rozvoní. Ale i když je čerstvě připravená, rozbuší se při ní srdce každého milovníka polévek.

Pórková polévka s mletým masem - Comfort Food

Tuto pórkovou polévku s mletým masem jsem dělala nesčetněkrát, protože je v mé rodině velmi oblíbená. Je úžasně aromatická, vydatná a hřejivá - jako stvořená pro chladné dny. Výborně ale chutná i v přechodném období nebo v trochu chladnějších jarních dnech.

Polévka o půlnoci

Tato srdnatá polévka je skvělá pro pozdní hodiny. Je bohatá na chutě a dá se snadno a rychle připravit. Perfektní pro útulné setkání nebo oslavu Silvestra.

Vydatný gulášový recept

Gulášový guláš je jídlo, které v naší rodině rádi podáváme. Dělala jsem ho už nesčetněkrát a je to jídlo, které je obzvlášť dobré v chladných zimních dnech. Syté hovězí maso se vaří se zeleninou a rajčaty a vznikne vydatná polévka. I když příprava trvá déle, výsledek je přesvědčivý co do chuti i struktury.

Tradiční vydatná klobásová polévka po babičkovsku

Tato klobásová polévka mi připomíná nezapomenutelné dny strávené s babičkou. Její polévky byly vždy plné chuti a z jednoduchých surovin dokázala vykouzlit vynikající jídla. Tento recept patří k mým nejoblíbenějším a jsem si jistá, že si ho zamilujete i vy a vaši blízcí!

Rustikální dušené mleté maso

Tento silný a vydatný guláš se nám nejednou stal záchranou v chladných zimních dnech. Svěžest zeleniny a brambor v kombinaci s pikantní chutí mletého masa tvoří vynikající kombinaci. Přidejte toast nebo čerstvou bagetu a den je zachráněn. Každá lžíce mi připomíná, kolikrát jsme tento pokrm s radostí a nadšením připravovali a vychutnávali.

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1155 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1606 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1834 recepty