:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3c-LGFnBad6-XCjSrVe/30584991c3b17df5a1cc1e52cb0dc0.jpeg)
Květáková rýže
Dietní alternativa rýže - květáková rýže. Vhodná k masitým i bezmasým pokrmům. Podívejte se na 4 způsoby její přípravy.
Ingredience
- 1 ks květák
- olej
- sůl a pepř
Nejnovější letáky
Postup
Rozdělíme květák na růžičky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3c-LGFnBad6-XCjSrVe/0b96faa18d403b2b17c299516330d6.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nastrouháme ho na struhadle.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3c-LGFnBad6-XCjSrVe/fa7220ae17c02c3926ec2b7e1e9e92.jpeg)
Zdroj: Youtube
Nebo ho smícháme v mixéru.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3c-LGFnBad6-XCjSrVe/7cba06e4a2b83544760e5d23591502.jpeg)
Zdroj: Youtube
Karfiolovou rýži můžeme připravit 4 způsoby - v mikrovlnné troubě, dusením v troubě, pečením na plechu nebo na sporáku. V mikrovlnce se připravuje 3 minuty. Stačí ho vložit do nádoby, která může jít do mikrovlnky - bez vody.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3c-LGFnBad6-XCjSrVe/8c91cf22597ad4b4244cd93a786717.jpeg)
Zdroj: Youtube
Dušením v troubě se připravuje 20 minut na 200°C a to tak, že nastrouhaný květák přelozíme do zapékací misky a zakryjeme alobalom.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3c-LGFnBad6-XCjSrVe/cf2f886f432ada29d4a063ceb7e2e0.jpeg)
Zdroj: Youtube
Karfiolovou rýži můžeme také upéct v troubě na plechu tak, že ji pokapeme olejem a pečeme na 200°C přibližně 15 minut.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3c-LGFnBad6-XCjSrVe/f1c12a7b288627b6df8d6001156df3.jpeg)
Zdroj: Youtube
Poslední způsob, jak můžeme připravit květákovou rýži, je na pánvi na sporáku. Květák restujeme přibližně 4 minuty na troše oleje.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/W3c-LGFnBad6-XCjSrVe/154c70560a1998e86eaf980acc5225.jpeg)
Zdroj: Youtube
U všech metod přípravy květáku můžeme osolit a opepřit podle chuti.