INZERCE

Zdroj: Andrey Pronin from Getty Images

Kuře s hranolky

Recept na klasiku v kuchyni - kuřecí řízek s hranolky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 4 kus Kuřecí řízky Přidáno do
  • 4 kus Brambory Přidáno do
  • 1 šálek Hladká mouka Přidáno do
  • 2 kus Vejce Přidáno do
  • 2 šálky Strouhanka Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Kuřecí řízky očistěte, osolte a opepřete.

2. Krok

Poté každý řízek obalte v mouce, vejci a nakonec ve strouhance.

3. Krok

Obalené kotlety smažte na pánvi s velkým množstvím oleje ze všech stran dozlatova.

4. Krok

Oloupejte brambory, nakrájejte je na hranolky a osmažte je na druhé pánvi na oleji.

5. Krok

Po vyjmutí je osolte a podávejte s nudlemi.

Podobné recepty

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší

Jedná se o tradiční, šťavnaté a bohaté německé jídlo, které jsem dělala nesčetněkrát. Miluji kouřovou chuť kassleru v kombinaci s kyselým zelím a krémovou bramborovou kaší. Tento recept je vítězný pro zvláštní příležitosti a je také vynikajícím útěšným pokrmem v chladnějších dnech.

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek je klasické pokrm české kuchyně. Jde o kuřecí kousek, obalený v trojobalu, osmažený na pánvi a podávaný s bramborovou kaší.

Krocan v troubě

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

Brambory a růžičková kapusta na pánvi se slaninou

Tato pánev s bramborami a růžičkovou kapustou je jednoduché a chutné jídlo, které ráda připravuji pro svou rodinu. Kombinace zemitých brambor a lehce nahořklé růžičkové kapusty je prostě neodolatelná. Tato smaženice, obohacená o křupavou smaženou slaninu a zakončená špetkou muškátového oříšku, se rychle stane oblíbenou na vašem jídelním stole.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vydatná bramborová mletá pánev

Je to vydatné a syté jídlo, které často dělám, když mám hojnost brambor. Mleté maso se krásně mísí s křupavými smaženými bramborami a na závěr ho doplní čerstvá pažitka. Je to jednoduchá klasika, která má vždycky úspěch, ať už doma, s přáteli nebo třeba na večírcích.

Podobné recepty

Vařené brambory s Chili con Carne

Chutné jídlo, které se podává s lahodnou kombinací pečených brambor a pikantního Chili con Carne. Jde o kompletní pokrm, který v chladných dnech poskytuje teplo a pohodlí.

Vepřová žebírka s kysaným zelím a bramborovou kaší

Jedná se o tradiční, šťavnaté a bohaté německé jídlo, které jsem dělala nesčetněkrát. Miluji kouřovou chuť kassleru v kombinaci s kyselým zelím a krémovou bramborovou kaší. Tento recept je vítězný pro zvláštní příležitosti a je také vynikajícím útěšným pokrmem v chladnějších dnech.

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek je klasické pokrm české kuchyně. Jde o kuřecí kousek, obalený v trojobalu, osmažený na pánvi a podávaný s bramborovou kaší.

Krocan v troubě

Štrasburský nákyp s brambory a mletým masem

Štrasburský kastrol je klasika alsaské kuchyně, která se vždy setkává s nadšením. Původně pochází recept od mé babičky, která ho zdědila po své matce. V průběhu let jsem ho zdokonalil a mohu říci, že je v německé kuchyni nepostradatelný.

Brambory a růžičková kapusta na pánvi se slaninou

Tato pánev s bramborami a růžičkovou kapustou je jednoduché a chutné jídlo, které ráda připravuji pro svou rodinu. Kombinace zemitých brambor a lehce nahořklé růžičkové kapusty je prostě neodolatelná. Tato smaženice, obohacená o křupavou smaženou slaninu a zakončená špetkou muškátového oříšku, se rychle stane oblíbenou na vašem jídelním stole.

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Vydatná bramborová mletá pánev

Je to vydatné a syté jídlo, které často dělám, když mám hojnost brambor. Mleté maso se krásně mísí s křupavými smaženými bramborami a na závěr ho doplní čerstvá pažitka. Je to jednoduchá klasika, která má vždycky úspěch, ať už doma, s přáteli nebo třeba na večírcích.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1578 recepty

Zapečené

382 recepty

Snídaně

484 recepty

Oběd

2275 recepty

Mascarpone

99 recepty

Dorty

274 recepty