INZERCE

Křupavý máslový croissant

Máte rádi sladké snídaně ? Chcete se naladit na atmosféru francouzské kavárny ? Vyzkoušejte tento křupavý croissant podle mého receptu.

INZERCE

Ingredience

porce
10

Suroviny

  • 165 ml teplé vody Přidáno do
  • 165 ml plnotučného mléka Přidáno do
  • 8 gr droždí Přidáno do
  • 50 gr krystalový cukr Přidáno do
  • 515 gr hladké mouky Přidáno do
  • 10 gr sůl Přidáno do
  • 265 gr máslo Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do

Na potření

  • máslo Přidáno do
  • cukr Přidáno do
  • Mouka Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Odměřte 165 ml teplé vody, 165 ml celého mléka, 8 gramů droždí, 50 gramů cukru, 515 gramů hladké mouky a 10 gramů soli do mísy stojanového mixéru.

2. Krok

Těsto míchejte na střední rychlosti 2-3 minuty, dokud se těsto začne pohybovat po míse.

3. Krok

Přidejte 40 gramů změklého másla do těsta a míchejte na vysokou rychlost 5 minut.

4. Krok

Pokud nepoužíváte stojanový mixér, hněťte těsto na prkénku rukama 6-7 minut.

5. Krok

Přeneste těsto do středně velké mísy a zformujte jej do napjatého kulového tvaru.

6. Krok

Nechte těsto odpočívat na vrchu lednice po dobu 90 minut.

7. Krok

Rozválejte těsto na obdélníkový tvar a složte ho napůl, aniž by se lepilo samo k sobě.

8. Krok

Rozválejte těsto válečkem a složte pravou stranu do středu, pak levou stranu do středu a celé těsto složte napůl.

9. Krok

Opakujte skládací proces, abyste získali čtyřnásobný počet vrstev bez dalšího válení.

10. Krok

Rozválejte těsto na tloušťku asi 0,6 cm a rozkrájejte ho na rovnoměrné trojúhelníky.

11. Krok

Trojúhelníky roztáhněte a zatáhněte je do těsných croissantů.

12. Krok

Nechte croissanty odpočívat na plechu vyloženém peřícím papírem.

13. Krok

Rozválejte těsto na croissanty na pečícímpapíru.

14. Krok

Předehřejte troubu na 220 stupnů

15. Krok

Croissanty potřete dvakrát směsí vejce a přibližně ml gramů celého mléka promíchaných dohromady.

Podobné recepty

Domácí máslové croissanty

Recept na domácí máslové croissanty, které si můžete upéct sami.

Domácí máslové croissanty

Domácí recept na lahodný máslový croissant.

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Pečený snídaňový croissant se šunkou a sýrem

Tento croissant se šunkou a sýrem je všestranný pokrm, který se skvěle hodí k snídani nebo na pohodový brunch.

Boží milosti podle babičky

Vstupte do dědictví rodinných receptů s jednoduchými božími milostmi podle naší babičky

Domácí houstičky - krásně voňavé a křupavé

Domácí houstičky, ještě teplé a krásně čerstvé křupavé, jsou tou nejlepší snídaní! Tyto houstičky jsou vyrobeny z čerstvých surovin a jsou mnohem lepší než ty, které si můžete koupit v obchodě.

Nejlepší makovec

Upečte si jako dezert či sladkou snídani výborný makovec. Recept je snadný a velice zábavný. Pojďme se na něj společně podívat!

Babiččin velikonoční kynutý mazanec

Bez tradičního mazance by to nebyly pravé Velikonoce! Pokud máte rádi mazanec s křupavou kůrčičkou a měkkým vnitřkem, vyzkoušejte tento tradiční recept na československou dobrotu.

Podobné recepty

Domácí máslové croissanty

Recept na domácí máslové croissanty, které si můžete upéct sami.

Domácí máslové croissanty

Domácí recept na lahodný máslový croissant.

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Pečený snídaňový croissant se šunkou a sýrem

Tento croissant se šunkou a sýrem je všestranný pokrm, který se skvěle hodí k snídani nebo na pohodový brunch.

Boží milosti podle babičky

Vstupte do dědictví rodinných receptů s jednoduchými božími milostmi podle naší babičky

Domácí houstičky - krásně voňavé a křupavé

Domácí houstičky, ještě teplé a krásně čerstvé křupavé, jsou tou nejlepší snídaní! Tyto houstičky jsou vyrobeny z čerstvých surovin a jsou mnohem lepší než ty, které si můžete koupit v obchodě.

Nejlepší makovec

Upečte si jako dezert či sladkou snídani výborný makovec. Recept je snadný a velice zábavný. Pojďme se na něj společně podívat!

Babiččin velikonoční kynutý mazanec

Bez tradičního mazance by to nebyly pravé Velikonoce! Pokud máte rádi mazanec s křupavou kůrčičkou a měkkým vnitřkem, vyzkoušejte tento tradiční recept na československou dobrotu.

Reels

Nové