INZERCE

Zdroj: Pixabay

Křupavá pečená lepkavá čínská kuřecí křidélka

Tato sladká a slaná kuřecí křidélka jsou neodolatelně lahodná a obohacená o chutě čínské kuchyně. Na povrchu jsou křupavá, uvnitř však šťavnatá. Tato křidélka jsou ideální jako příloha k jídlu nebo samostatná svačinka a nezklamou vás!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1.3 kg kuřecí křídla Přidáno do
  • 14 šálek sójová omáčka Přidáno do
  • 14 šálek Suché sherry nebo čínské rýžové víno (nepovinné) Přidáno do
  • 14 šálek hnědý cukr Přidáno do
  • 2 polévková lžíce Omáčka hoisin Přidáno do
  • 2 polévková lžíce Mletý česnek Přidáno do
  • 2 lžíce Mletý zázvor Přidáno do
  • 1 polévková lžíce sezamový olej Přidáno do
  • 2 polévková lžíce kukuřičný škrob Přidáno do
  • Sezamová semínka na ozdobu Přidáno do
  • Nasekaná zelená cibulka na ozdobu Přidáno do
INZERCE

Postup

100 min.
1. Krok

Kuřecí křídla důkladně očistěte a osušte.

2. Krok

Ve velké míse smíchejte sójovou omáčku, suché sherry nebo čínské rýžové víno, hnědý cukr, omáčku hoisin, mletý česnek, mletý zázvor a sezamový olej. Dobře promíchejte, dokud se cukr nerozpustí.

3. Krok

Do omáčky přidejte kuřecí křidélka a promíchejte, dokud nejsou křidélka zcela obalená. Mísu přikryjte a nechte marinovat alespoň hodinu v chladničce.

4. Krok

Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech alobalem.

5. Krok

Křídla rozložte na plech a pečte 20-25 minut nebo dokud nejsou propečená a křupavá.

6. Krok

Zatímco jsou křídla v troubě, vezměte zbylou marinádu, nalijte ji do hrnce a přiveďte k varu.

7. Krok

Rozpusťte kukuřičný škrob v malém množství vody a přidejte ho do hrnce. Neustále míchejte, dokud omáčka nezhoustne.

8. Krok

Po upečení křídla vyjměte z trouby a hojně je potřete zahuštěnou omáčkou.

9. Krok

Ozdobte sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulkou a podávejte.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Předkrm z marockého kuřecího masa

Pastilla je marocký předkrm, který si vychutnáváme o svátcích, na svatbách a při zvláštních příležitostech. Kuřecí pastilla je směs sladkých a slaných chutí s křupavou vrstvou filo těsta na povrchu, která při jídle křupe! Příprava kuřecí pastilly je časově náročnější, ale chuťově se vydařila!

Pečené kuře jednoduše

Jednoduchá klasika mé rodiny k nedělnímu obědu!

Křupavé pečené plněné kuřecí závitky

Křehké kuřecí maso, pikantní náplň a křupavá kůrčička - to vše dohromady vytváří tento pokrm, který je nejen příjemný pro chuťové buňky, ale také vizuálně přitažlivý.

Marináda na grilovaná kuřecí prsa

Směs sladké a pikantní chuti s trochou koření dokáže zázraky a dodá kuřeti lahodnou chuť. Je úžasně univerzální, skvěle se hodí nejen na grilované kuře, ale také na pečené nebo zapékané.

Kuře tandoori

Indické kuře tandoori je tradiční indické jídlo, které je známé pro svou intenzivní chuť a výrazné kořenění. Zde je recept na kuře Tandoori, zvládnete jej připravit i u sebe doma?

Kuře tandoori

Kuře tandoori recept je klasické indické jídlo, které se vyznačuje kuřecím masem marinovaným v jogurtové směsi s kořením, jako je koriandr, kurkuma, paprika a skořice. Poté je pečeno ve speciální peci zvané tandoor, což dává masu unikátní chuť a křupavou kůrku.

Autentická korejská hovězí žebra na grilu

Pokud existuje jídlo, které ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na stolování v autentických korejských restauracích, pak jsou to korejská hovězí žebírka. Neuvěřitelně křehká a chutná žebírka doplněná sladkou a pikantní marinádou: je to recept, který vyžaduje trpělivost, ale věřte mi, že konečný výsledek za to rozhodně stojí. V naší domácnosti byl zvolen jako nejoblíbenější rodinný pokrm, během let jsem zdokonalila marinádu a naučila se, jak tato žebírka nejlépe připravit.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Předkrm z marockého kuřecího masa

Pastilla je marocký předkrm, který si vychutnáváme o svátcích, na svatbách a při zvláštních příležitostech. Kuřecí pastilla je směs sladkých a slaných chutí s křupavou vrstvou filo těsta na povrchu, která při jídle křupe! Příprava kuřecí pastilly je časově náročnější, ale chuťově se vydařila!

Pečené kuře jednoduše

Jednoduchá klasika mé rodiny k nedělnímu obědu!

Křupavé pečené plněné kuřecí závitky

Křehké kuřecí maso, pikantní náplň a křupavá kůrčička - to vše dohromady vytváří tento pokrm, který je nejen příjemný pro chuťové buňky, ale také vizuálně přitažlivý.

Marináda na grilovaná kuřecí prsa

Směs sladké a pikantní chuti s trochou koření dokáže zázraky a dodá kuřeti lahodnou chuť. Je úžasně univerzální, skvěle se hodí nejen na grilované kuře, ale také na pečené nebo zapékané.

Kuře tandoori

Indické kuře tandoori je tradiční indické jídlo, které je známé pro svou intenzivní chuť a výrazné kořenění. Zde je recept na kuře Tandoori, zvládnete jej připravit i u sebe doma?

Kuře tandoori

Kuře tandoori recept je klasické indické jídlo, které se vyznačuje kuřecím masem marinovaným v jogurtové směsi s kořením, jako je koriandr, kurkuma, paprika a skořice. Poté je pečeno ve speciální peci zvané tandoor, což dává masu unikátní chuť a křupavou kůrku.

Autentická korejská hovězí žebra na grilu

Pokud existuje jídlo, které ve mně vyvolává příjemné vzpomínky na stolování v autentických korejských restauracích, pak jsou to korejská hovězí žebírka. Neuvěřitelně křehká a chutná žebírka doplněná sladkou a pikantní marinádou: je to recept, který vyžaduje trpělivost, ale věřte mi, že konečný výsledek za to rozhodně stojí. V naší domácnosti byl zvolen jako nejoblíbenější rodinný pokrm, během let jsem zdokonalila marinádu a naučila se, jak tato žebírka nejlépe připravit.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1136 recepty

Dezert

1580 recepty

Snídaně

484 recepty

Dorty

275 recepty

Zapečené

382 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1795 recepty