INZERCE

Zdroj: EzumeImages from Getty Images

Krevetová polévka Bisque

Bisque je klasická francouzská polévka, která se připravuje z krevet a je často podávána jako předkrm. Tato hustá, krémová a bohatě ochucená polévka, v níž jsou krásně zachovány chutě mořských plodů, je skutečně gurmánským zážitkem!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg krevet Přidáno do
  • 1 cibule Přidáno do
  • 2 mrkve Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového puré Přidáno do
  • 112 l vody Přidáno do
  • 2 Pobočky petržele Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 200 ml smetany na vaření Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Krevety očistěte a odstraňte hlavy a těla. Hlavy a těla nechte stranou a krevety odložte do lednice.

2. Krok

Na pánvi rozpusťte máslo a pak přidejte cibuli, mrkve a česnek. Nechte zesklovatět.

3. Krok

Přidejte hlavy a těla krevet a smažte, dokud nezmění barvu na růžovou.

4. Krok

Přidejte rajčatové puré a smažte dalších pár minut.

5. Krok

Přilejte vodu a vařte ji 30 minut na mírném ohni.

6. Krok

Po 30 minutách procedíme vývar a držíme ho stranou.

7. Krok

Přidejte mouku do pánve a směs opět promíchejte.

8. Krok

Pomalu přilejte vývar do pánve a promíchejte ho. Výsledkem by měla být velmi hustá směs.

9. Krok

Přilejte smetanu na vaření, přidejte krevety a ochuťte je solí a pepřem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1169 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1631 recepty

Snídaně

507 recepty

Dorty

290 recepty

Mascarpone

100 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1868 recepty

Zapečené

389 recepty