INZERCE

Zdroj: Mariha-kitchen for Getty Images

Konfitovaná cibule jako pikantní příloha

Tento recept na cibulový konfit patří k mým nejoblíbenějším a dělala jsem ho už tolikrát, že jsem ho zvládla téměř ve spánku. Je to univerzální recept na přílohu, která je sladká i slaná a skvěle se hodí k bagetám, sýrům, pečeným pokrmům a mnoha dalším. Tak se do toho pojďme pustit a připravme společně tento skvělý recept!

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg Cibule Přidáno do
  • 2 Tablespoon olivový olej Přidáno do
  • 2 Tablespoon cukr Přidáno do
  • 150 ml červené víno Přidáno do
  • 2 Tablespoon Balzamikový ocet Přidáno do
  • 1 KL sůl Přidáno do
  • 12 KL čerstvě mletý černý pepř Přidáno do
  • Snítka čerstvého tymiánu (nepovinné) Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Přípravu cibulového konfitu začněte oloupáním a nakrájením cibule na tenké plátky. Pokud máte tendenci s cibulí plakat, zkuste ji nakrájet pod tekoucí studenou vodou - tento trik se mi vždy osvědčil!

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a dobře ji promíchejte, aby se celá pokryla olejem.

3. Krok

Přidejte cukr a nechte cibuli asi 10 minut karamelizovat. Občas ji otočte, aby byla rovnoměrně propečená.

4. Krok

Poté přilijte červené víno, balzamikový ocet, sůl a pepř. Pokud chcete použít tymián, přidejte ho také.

INZERCE
5. Krok

Pánev přikryjte a nechte asi hodinu vařit. Občas promíchejte a dbejte na to, aby se cibule nepřipálila. V případě potřeby přidejte trochu vody.

6. Krok

Cibule je hotová, když je pěkně měkká a rozvařená do husté omáčky. Nakonec z hotového cibulového konfitu odstraňte stonky tymiánu a domácí cibulový konfit je připraven k podávání.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

569 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1419 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Gretarezepte

Konfitovaná cibule jako pikantní příloha

Tento recept na cibulový konfit patří k mým nejoblíbenějším a dělala jsem ho už tolikrát, že jsem ho zvládla téměř ve spánku. Je to univerzální recept na přílohu, která je sladká i slaná a skvěle se hodí k bagetám, sýrům, pečeným pokrmům a mnoha dalším. Tak se do toho pojďme pustit a připravme společně tento skvělý recept!

60
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Přípravu cibulového konfitu začněte oloupáním a nakrájením cibule na tenké plátky. Pokud máte tendenci s cibulí plakat, zkuste ji nakrájet pod tekoucí studenou vodou - tento trik se mi vždy osvědčil!

2. Krok

Na velké pánvi rozehřejte na středním plameni olivový olej. Přidejte cibuli a dobře ji promíchejte, aby se celá pokryla olejem.

3. Krok

Přidejte cukr a nechte cibuli asi 10 minut karamelizovat. Občas ji otočte, aby byla rovnoměrně propečená.

4. Krok

Poté přilijte červené víno, balzamikový ocet, sůl a pepř. Pokud chcete použít tymián, přidejte ho také.

5. Krok

Pánev přikryjte a nechte asi hodinu vařit. Občas promíchejte a dbejte na to, aby se cibule nepřipálila. V případě potřeby přidejte trochu vody.

6. Krok

Cibule je hotová, když je pěkně měkká a rozvařená do husté omáčky. Nakonec z hotového cibulového konfitu odstraňte stonky tymiánu a domácí cibulový konfit je připraven k podávání.

Ingredience
1 kg
Cibule
2 Tablespoon
olivový olej
2 Tablespoon
cukr
150 ml
červené víno
2 Tablespoon
Balzamikový ocet
1 KL
sůl
12 KL
čerstvě mletý černý pepř
Snítka čerstvého tymiánu (nepovinné)