INZERCE

Zdroj: Pixabay

Konečné domácí měkké a křupavé sendvičové rohlíky

Sendvičové rohlíky jsou ideální pro rychlý oběd nebo večeři. Podle tohoto receptu získáte čerstvé, křupavé rohlíky, které jsou uvnitř měkké a plné chuti. Připravte si je na příští piknik, grilování nebo rodinné setkání.

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 2 šálky univerzální mouky Přidáno do
  • 2 pl Aktivního sušeného droždí Přidáno do
  • 1 čajová lžička Soli Přidáno do
  • 1 šálek teplé vody Přidáno do
  • 1 polévková lžíce cukru Přidáno do
  • 1 polévková lžíce rostlinného oleje Přidáno do
  • 1 Vaječný bílek Přidáno do
  • 1 polévková lžíce Sezamových semínek (nepovinné) Přidáno do
INZERCE

Postup

150 min.
1. Krok

Ve velké míse smíchejte mouku, droždí a sůl. Odstavte.

2. Krok

V samostatné míse smíchejte teplou vodu, cukr a olej, dokud se dobře nespojí.

3. Krok

Postupně přidávejte vodní směs do moučné směsi za stálého míchání, dokud se nevytvoří těsto.

4. Krok

Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu a hněťte, dokud není pružné (asi 8 až 10 minut).

5. Krok

Těsto vložte do vymazané mísy, přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout, dokud se nezdvojnásobí, přibližně jednu hodinu.

6. Krok

Předehřejte troubu na 375 stupňů Fahrenheita (190 stupňů Celsia).

7. Krok

Po vykynutí těsto rozdělte na 6 stejných dílů a z každého vytvarujte váleček.

8. Krok

Rohlíky položte na plech vyložený pergamenovým papírem.

9. Krok

Vršek rohlíčků potřete rozšlehaným bílkem a případně posypte sezamovými semínky.

10. Krok

Pečte v předehřáté troubě 15 až 20 minut nebo dozlatova.

11. Krok

Před podáváním nechte rohlíky vychladnout na drátěných mřížkách.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1166 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1628 recepty

Snídaně

503 recepty

Mascarpone

100 recepty

Dorty

289 recepty

Zapečené

388 recepty

Pečení

1864 recepty

Rýže

151 recepty