INZERCE

Zdroj: Canva

Kapustové karbanátky bez masa

Nejíte maso či hledáte nový zajímavý recept? Zdravé kapustové karbanátky jsou levné, rychlé a skvěle chutnají! Pojďte si je se mnou uvařit.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 12 Hlavy bílé kapusty Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 2 vejce Přidáno do
  • 12 hrnku strouhanky Přidáno do
  • 2 Lžíce hladké mouky Přidáno do
  • 1 Lžíce majoránky Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
  • olej Přidáno do
INZERCE

Postup

25 min.
1. Krok

Prvně nakrájíme kapustu na jemné proužky.

2. Krok

V pánvi si rozehřejeme olivový olej a restujeme nakrájenou cibuli a česnek, dokud nejsou krásně sklovatělé.

3. Krok

Přidáme nakrájenou kapustu a osolíme.

4. Krok

Takhle dusíme cca 10 minut, dokud kapusta zcela nezměkne.

5. Krok

Přidáme strouhanku, hladkou mouku, vejce, majoránku a opepříme dle chuti.

6. Krok

Dobře promícháme, aby se všechny ingredience spojily.

7. Krok

Z hmoty vytvarujeme karbanátky o velikosti dlaně.

8. Krok

Na pánvi si rozehřejeme olej a opékáme karbanátky z obou stran asi 4-5 minut, dokud nejsou zlatavě hnědé.

9. Krok

Hotové kapustové karbanátky podáváme s bramborami či rýží a zeleninovým salátem.

10. Krok

Tento pokrm je skvělou alternativou pro ty, kteří nejí maso.

11. Krok

Můžete ho podávat jako hlavní jídlo nebo jako součást pohoštění na oslavě.

12. Krok

Alternativa k těmto karbanátkům jsou kapustové karbanátky s mletým masem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1175 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1636 recepty

Dorty

291 recepty

Snídaně

511 recepty

Smoothies

27 recepty

Pečení

1877 recepty

Rýže

155 recepty

Mascarpone

101 recepty