INZERCE

Zdroj: Pixabay: Couleur

Jednoduchý recept na ořechový chléb

Tento vydatný ořechový chléb je v mé kuchyni rodinnou klasikou, kterou dělám už léta. Chléb má příjemnou pikantní chuť, na povrchu je křupavý a uvnitř měkký. Skvěle chutná se sýrem a džemem nebo jen tak s máslem. Vlašské ořechy dodávají chlebu příjemnou strukturu a zvláštní chuť. Vyzkoušejte ho, vaše rodina si ořechový chléb zamiluje !

INZERCE

Ingredience

porce
6
  • 500 Gram Pšeničná mouka Přidáno do
  • 1 Balení sušené droždí Přidáno do
  • 1 Čajová lžička sůl Přidáno do
  • 2 Čajová lžička cukr Přidáno do
  • 300 ml vlažná voda Přidáno do
  • 150 Gram Vlašské ořechy, nahrubo nasekané Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Chcete-li upéct ořechový chléb, nejprve nahrubo nasekejte vlašské ořechy a opečte je na pánvi bez tuku, dokud nejsou voňavé. Buďte však opatrní, mohou se rychle spálit. Já vlašské ořechy nejraději pražím, protože se tím zintenzivní jejich chuť.

2. Krok

Do velké mísy dejte pšeničnou mouku, sušené droždí, sůl a cukr. Důležité je, aby droždí nepřišlo do přímého kontaktu se solí, protože sůl narušuje činnost droždí. Proto dávám do mísy nejprve mouku, pak na jednu stranu droždí, na druhou cukr a sůl.

3. Krok

Pomalu přidávejte vlažnou vodu a dřevěnou lžící míchejte, abyste vytvořili těsto. Zde je potřeba trpělivost - zpočátku vznikne lepkavé těsto, které se špatně krotí, ale pokud budete míchat dál, suroviny se postupně spojí v hladké těsto.

4. Krok

Nyní do těsta vmíchejte opražené vlašské ořechy. Podle mých zkušeností se ořechy do těsta nejlépe zapracovávají rukama. Těsto může být zpočátku trochu lepkavé, ale hnětením ořechy nasákne a zpevní se.

5. Krok

Přikryjte těsto a nechte ho na teplém místě kynout alespoň dvě hodiny, dokud se nezdvojnásobí. Často dávám těsto do trouby (samozřejmě vypnuté), protože je tam příjemné teplo a průvan.

6. Krok

Těsto znovu prohněťte a vytvarujte bochník. Bochník můžete nechat znovu vykynout, ale já ho dávám přímo do trouby vyhřáté na 180 °C a peču ho asi 40-45 minut. Ořechový chléb by měl mít zlatohnědou kůrku a při poklepání na dno by měl znít dutě.

Podobné recepty

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

Burgerové housky

Neobtížný recept na nadýchané housky, po kterých už nikdy nebudete chtít ty kupované.

Domácí francouzská bageta

Skvělá snídaně, svačina či prostě jen tak na chuť. Tím je tento skvělý recept na francouzskou bagetu. Připravte si ji i u sebe doma.

Jednoduché domácí housky

Nejlepší domácí houstičky chutnají nejlépe! Tyto nadýchané domácí housky si zamilujete vy, i vaše děti.

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Novoroční preclík

Novoroční preclík je tradiční pečivo, které se především v Německu a německy mluvících zemích peče a dává k Novému roku. Symbolizuje štěstí a požehnání pro nový rok. Preclík je sladký, měkký a nadýchaný a chutná skvěle s máslem nebo marmeládou.

Italský chléb Tramezzini na sendviče

"Tramezzini bread" je italský bílý chléb, který se používá speciálně pro přípravu měkkých a chutných sendvičů tramezzini. Je vzdušný, jemně sladký a obzvláště měkký, což z něj činí ideální základ pro nejrůznější náplně. Tento chléb pravidelně připravuji ve své vlastní kuchyni - je to absolutní lahůdka pro davy a vždy potěší!

Podobné recepty

Domácí kváskový chléb

Kváskový chléb je plný živin a má unikátní chuť. Navíc jej můžete snadno připravit doma.

Ensaimada de Mallorca

Ensaimada de Mallorca je klasický mallorský dezert, který jsem si během dovolené na ostrově obzvlášť oblíbila. Plochý chléb z kynutého těsta je pozoruhodně lehký, dokonale sladký a podávaný čerstvý z pece je přímo božský. Přesně to, co vám za sněhových zimních rán přinese domů kousek letního pocitu.

Burgerové housky

Neobtížný recept na nadýchané housky, po kterých už nikdy nebudete chtít ty kupované.

Domácí francouzská bageta

Skvělá snídaně, svačina či prostě jen tak na chuť. Tím je tento skvělý recept na francouzskou bagetu. Připravte si ji i u sebe doma.

Jednoduché domácí housky

Nejlepší domácí houstičky chutnají nejlépe! Tyto nadýchané domácí housky si zamilujete vy, i vaše děti.

Pečeme veganský jablečný chléb

Jako vášnivá pekařka a opravdová milovnice jablek patří jablečný chléb už dlouho k základním pilířům mých pekařských pokusů v kuchyni. Zjistila jsem, že se dobře hodí jako sladká snídaně i jako kávový nebo zimní čajový koláč. Díky své voňavé skořicovo-jablečné vůni nejen povzbudí smysly, ale také rozprostře útulnost po celém domě.

Novoroční preclík

Novoroční preclík je tradiční pečivo, které se především v Německu a německy mluvících zemích peče a dává k Novému roku. Symbolizuje štěstí a požehnání pro nový rok. Preclík je sladký, měkký a nadýchaný a chutná skvěle s máslem nebo marmeládou.

Italský chléb Tramezzini na sendviče

"Tramezzini bread" je italský bílý chléb, který se používá speciálně pro přípravu měkkých a chutných sendvičů tramezzini. Je vzdušný, jemně sladký a obzvláště měkký, což z něj činí ideální základ pro nejrůznější náplně. Tento chléb pravidelně připravuji ve své vlastní kuchyni - je to absolutní lahůdka pro davy a vždy potěší!

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

16 recepty

Masové pokrmy

1133 recepty

Dezert

1579 recepty

Snídaně

484 recepty

Zapečené

382 recepty

Dorty

274 recepty

Mascarpone

99 recepty

Pečení

1793 recepty

Rýže

147 recepty