INZERCE

Zdroj: Freepik

Jak vyrobit strašidelné jedlé halloweenské oční koule

Nic nedokáže navodit ducha Halloweenu tak, jako strašidelný pohled na jedlé oční bulvy, které na vás zírají. Připravte se na to, že vaši hosté budou po předložení těchto strašidelných pochoutek slastně pištět hrůzou.

INZERCE

Ingredience

porce
20
  • 10 Vejce natvrdo Přidáno do
  • 20 Zelené olivy plněné pimentos Přidáno do
  • 14 šálek majonéza Přidáno do
  • 1 čajová lžička Hořčice Přidáno do
  • 1 polévková lžíce čerstvá pažitka, nasekaná Přidáno do
  • sůl a pepř podle chuti Přidáno do
  • červené potravinářské barvivo Přidáno do
  • Několik párátek Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Uvařte 10 vajec natvrdo. Po vychladnutí je oloupejte. Doporučuji zchladit vařená vejce v ledové vodě, což usnadní a urychlí proces loupání.

2. Krok

Oloupaná vejce podélně rozkrojte napůl a opatrně vydlabejte žloutky, bílky si ponechte. Obě suroviny se dále použijí, takže by nic nemělo přijít nazmar.

3. Krok

V míse smíchejte žloutky, majonézu, hořčici, pažitku, sůl a pepř. Mixujte, dokud nevznikne hladká hmota. Doporučuji přidávat sůl a pepř postupně a průběžně ochutnávat, abyste dosáhli ideální úrovně ochucení.

4. Krok

Do rozpůlených bílků přidejte zpět žloutkovou směs a rovnoměrně ji rozdělte, abyste vytvořili oční bulvy.

5. Krok

Do každé naplněné poloviny vejce vtlačte zelenou olivu pimentovou stranou nahoru, aby vznikla duhovka a zornička.

6. Krok

Chcete-li docílit opravdu strašidelného prvku, nakreslete na bílek kolem oliv párátkem namočeným v červeném potravinářském barvivu krvavé čáry. Dělejte to náhodně, aby to vypadalo přirozeněji a strašidelněji.

7. Krok

Nakonec je před podáváním uložte do chladničky a nechte je asi hodinu vychladnout. To pomůže vše zpevnit a více zvýraznit chutě.

Podobné recepty

Bramborový salát s jogurtem

Tento osvěžující a zdravý bramborový salát s jogurtem a pažitkou je ideální pro grilování nebo jako lehký oběd. Je plný chutí a odlehčený použitím jogurtů místo majonézy.

Vídeňský salát

To, co dělají v Rakousku, výborná chuť a rychlá příprava 😉.

Veganský bramborový salát

Zdravější verze bramborového salátu, která je vhodná i pro vegany.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Brambory v troubě
Photorecipe

Brambory v troubě

Křupavé pečené brambory s dresinkem a lehkým salátem.

Chlupatý knedlík

Tradiční český chlupatý knedlík, kteřý je ideální jako příloha k masovým pokrmům nebo jen tak s máslem a cukrem.

Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos

Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.

Pikantní zelené fazolky

Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.

Podobné recepty

Bramborový salát s jogurtem

Tento osvěžující a zdravý bramborový salát s jogurtem a pažitkou je ideální pro grilování nebo jako lehký oběd. Je plný chutí a odlehčený použitím jogurtů místo majonézy.

Vídeňský salát

To, co dělají v Rakousku, výborná chuť a rychlá příprava 😉.

Veganský bramborový salát

Zdravější verze bramborového salátu, která je vhodná i pro vegany.

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.
doma_u_katky
doma_u_katky
Náhled receptu Brambory v troubě
Photorecipe

Brambory v troubě

Křupavé pečené brambory s dresinkem a lehkým salátem.

Chlupatý knedlík

Tradiční český chlupatý knedlík, kteřý je ideální jako příloha k masovým pokrmům nebo jen tak s máslem a cukrem.

Zdravé sýrové zeleninové květákové nachos

Tento recept na květákové nachos je zdravější a chutnější variantou tradičních nachos a nahrazuje klasické kukuřičné lupínky květákem s nízkým obsahem sacharidů a plným živin. Tyto nachos jsou doplněné taveným sýrem, čerstvou zeleninou a zakysanou smetanou a jsou skvělým předkrmem nebo svačinkou na den hry.

Pikantní zelené fazolky

Tento recept na pikantní zelené fazolky je naprosto skvělý pro milovníky pikantního jídla a je doslova hotový za pár minut. Toto jídlo je bohaté na vlákninu, vitaminy A, K a obsahuje také mnoho dalších živin. Ideální jako příloha k masu nebo rybě nebo jako samostatné jídlo skvělé pro vegetariány a vegany.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Cizrna

17 recepty

Masové pokrmy

1143 recepty

Dezert

1594 recepty

Zapečené

385 recepty

Snídaně

493 recepty

Dorty

285 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1814 recepty