INZERCE

Zdroj: Pixabay: medamedia

Jak uvařit dokonalé dušené vepřové maso

Dušené trhaná vepřové maso je klasika pohodlného jídla ideální pro rodinnou večeři, vaření nebo elegantní večírek.

INZERCE

Ingredience

porce
7
  • 4 lb vepřová plec Přidáno do
  • 2 polévková lžíce olivový olej Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • 3 stroužky česneku, mletého Přidáno do
  • 1 Velká cibule, nakrájená nadrobno Přidáno do
  • 2 šálky kuřecího vývaru Přidáno do
  • 1 šálek Barbecue omáčky Přidáno do
  • 12 šálek jablečného octa Přidáno do
  • 14 šálek hnědého cukru Přidáno do
  • 2 polévková lžíce worcestrové omáčky Přidáno do
  • 2 čajová lžička Uzené papriky Přidáno do
INZERCE

Postup

480 min.
1. Krok

Vepřovou plec nejprve osolte a opepřete. Pro dosažení maximální chuti ho důkladně okořeňte. Věřte mi, že na tomto kroku nechcete šetřit.

2. Krok

Ve velké holandské troubě nebo hrnci rozehřejte olivový olej na středním plameni. Přidejte do něj vepřovou plec a opékejte ji ze všech stran, dokud nezíská pěknou hnědou kůrčičku. Trvá to asi 15 minut a výrazně to zvýrazní chuť.

3. Krok

Poté vepřové maso vyjměte a dejte stranou. Nyní přidejte do hrnce česnek a cibuli a smažte je, dokud nezměknou a lehce nezezlátnou. Obvykle to trvá asi 5 minut.

4. Krok

Nyní je čas připravit tekutinu na dušení. V hrnci smíchejte kuřecí vývar, barbecue omáčku, jablečný ocet, hnědý cukr, worcesterskou omáčku a uzenou papriku. Směs přiveďte k varu.

5. Krok

Opečené vepřové maso přidejte zpět do hrnce a dbejte na to, aby bylo co nejvíce pokryto tekutinou. Nezapomeňte, že rovnoměrné vaření je klíčem k měkčímu a šťavnatějšímu vepřovému masu.

6. Krok

Hrnec přikryjte a nechte vařit na mírném ohni přibližně 7-8 hodin. Po uvaření by mělo být vepřové maso neuvěřitelně měkké a mělo by se dát snadno rozdělit dvěma vidličkami.

7. Krok

Nakonec můžete před podáváním podle potřeby upravit koření a smíchat rozdrobené vepřové maso s omáčkou, která zůstala v hrnci. Tím zajistíte, že maso získá všechny fantastické chutě vaší dusící tekutiny.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Bramborová kaše s vepřovým masem

Klasický recept, který si zamilujete i vy. Bramborová kaše s vynikajícím vepřovým řízkem, který vás zahřeje v chladných dnech. Recept je jednoduchý a překvapí vás svým výjimečným chutným výsledkem.

Podobné recepty

Klopsy z mletého masa

Tradiční recept na klopsy z mletého mäsa, který je oblíbený nejen mezi dětmi. Tentokrát vám představíme klopsy ve vynikající omáčce.

Kančí guláš, staročeský poctivý recept

Kančí guláš je vynikající a sytý pokrm, který se hodí na chladné zimní dny. Jeho chuť je typická pro českou kuchyni a sklízí velký úspěch u milovníků zvěřiny.

Pepřová omáčka ke steaku

Pepřová omáčka na steak je jednou z nejznámějších a nejoblíbenějších omáček ke steakům. Její pikantní chutí vynikne chuť masa a zpestří celkový gastronomický zážitek.

Vepřový guláš z krkovice

Miluji tradiční českou kuchyni a jeden z mých oblíbených pokrmů je vepřový guláš z krkovice.

Původní italské Cannelloni Casserole

Tento nákyp s cannelloni je jídlo, které dělám už léta a vždycky ho ráda přinesu na stůl. Je skvělé ho připravit a pak v požadovaném čase upéct v troubě. Kombinace pikantnosti rajčatové omáčky, smetanovosti bešamelové omáčky a pikantní chuti cannelloni naplněných mletým masem je prostě neodolatelná.

Vepřový guláš - poctivá hospodská klasika

Vepřový guláš je tradiční české jídlo, oblíbená hospodská klasika se šťavnatým vepřovým masem, kořenovou zeleninou a kořením.

Slovenské strapačky se zelím

Strapačky se zelím a uzeným jsou tradiční slovenské jídlo, které se těší popularitě i v české kuchyni. Jsou vynikající, hodí se pro studené podzimní dny a ještě k tomu jsou velmi syté. Základem jsou bramborové šišky v kombinaci s restovaným zelím a klobásou.

Bramborová kaše s vepřovým masem

Klasický recept, který si zamilujete i vy. Bramborová kaše s vynikajícím vepřovým řízkem, který vás zahřeje v chladných dnech. Recept je jednoduchý a překvapí vás svým výjimečným chutným výsledkem.

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Masové pokrmy

1155 recepty

Cizrna

17 recepty

Dezert

1606 recepty

Snídaně

497 recepty

Dorty

288 recepty

Zapečené

388 recepty

Mascarpone

100 recepty

Pečení

1834 recepty