INZERCE

Jahodové knedlíky

Jahodové knedlíky jsou sladkým dezertem, který spojuje nadýchané knedlíky s plněním z čerstvých jahod, které se podávají posypané moučkovým cukrem a přelité rozpuštěným máslem.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g brambor Přidáno do
  • 150 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 1 pinch soli Přidáno do
  • 20 jahôd Přidáno do
  • 2 Lžíce třtinového cukru Přidáno do
  • 2 Lžíce strouhaného máku Přidáno do
  • 100 g masla Přidáno do
  • strouhaný tvaroh na podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Brambory omyjeme a uvaříme do měkka ve slupce. Poté je oloupeme a rozmělníme na kaši.

2. Krok

Do bramborové kaše přidáme hladkou mouku, vejce a sůl. Vše důkladně promícháme, dokud nevznikne homogenní těsto.

3. Krok

Jahody omyjeme, očistíme a nakrájíme na menší kousky. Poté je smícháme s třtinovým cukrem.

4. Krok

Z těsta utvoříme kuličky a do každé vložíme jeden kousíček jahody. Kuličky opatrně uzavřeme a formujeme do tvaru knedlíků.

5. Krok

Knedlíky vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut.

6. Krok

Mezitím si rozpusťte máslo na pánvi a přidejte strouhaný mák. Opečte ho.

7. Krok

Hotové knedlky opatrně vyjmeme z vody a osušíme. Poté je podáváme s máslem a mákem, případně s podrceným tvarohem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

130 recepty

Rýže

176 recepty

Masové pokrmy

1373 recepty

Dýně

51 recepty

Bezmasé pokrmy

1341 recepty

Oběd

2798 recepty

Omáčky

412 recepty

Těstoviny

301 recepty

Saláty

266 recepty