INZERCE
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Mňamka od babičky

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 250 g měkého tvarohu Přidáno do
  • 70 g cukr krupice Přidáno do
  • 70 g hladké mouky Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • vanilkový cukr Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • rum Přidáno do
  • kůra citronová Přidáno do
  • 70 g masla Přidáno do
INZERCE

Postup

50 min.

Máslo necháme změknout při pokojové teplotě. Potom je smícháme s ostatními přísadami, s krupicí, hladkou moukou, rozšlehaným vejcem a tvarohem. To vše vypracujeme v těsto, které necháme v lednici přibližně dvě hodiny odležet. Poté vyválíme váleček z kterého odkrajujeme plátky těsta tak aby se do něj dali zabalit čerstvé jahody posypané vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Vaříme v mírně osolené vodě s trochou rumu. Podle velikosti knedlíků vaříme zhruba čtyři až pět minut. Hotové knedlíky vyplavou na hladinu. Podáváme přelité rozpuštěným máslem s rumem a strouhaným tvarohem. Na posypání můžeme také použít orestovanou strouhanku s mandlemi a nebo se skvěle hodí rovněž poleva z čerstvých rozmačkaných jahod se zakysanou smetanou.

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta - krok přípravy 1

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

132 recepty

Brokolice

74 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

551 recepty

Dýně

51 recepty

Saláty

271 recepty

Pomazánky

201 recepty

Dršťky

118 recepty

Čočka

38 recepty

Celer

145 recepty