INZERCE

Jahodová pěna

Jahodová pěna je lehký a nadýchaný dezert, který se často připravuje z čerstvých jahod, cukru a šlehačky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 300 g jahôd Přidáno do
  • 1 Lžíce citronové šťávy Přidáno do
  • 150 g cukru Přidáno do
  • 3 ks bílky Přidáno do
  • špetka soli Přidáno do
INZERCE

Postup

20 min.
1. Krok

Jahody omyjeme a zbavíme je stonků. Pokud používáme mražené jahody, necháme je rozmrazit.

2. Krok

Jahody nasekáme a vložíme do mixéru spolu s cukrem a citronovou šťávou. Rozmixujeme vše do hladka.

3. Krok

V mističce ušleháme bílky se špetkou soli do pevného sněhu.

4. Krok

Do mixu s jahodami postupně vmícháme ušlehané bílky.

5. Krok

Směs dáme do misky a dáme do mrazáku na minimálně 3 hodiny, dokud vše zcela neztuhne.

6. Krok

Před podáváním můžeme jahodovou pěnu ozdobit extra jahodami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty