INZERCE

Zdroj: FB: Recepty všeho druhu

Jablečná povidla v troubě

Jablečná povidla v troubě je jedním z mých oblíbených receptů na přípravu zimní zásoby. Tento recept jsem připravovala již nespočetkrát a vždy se mi osvědčil.

INZERCE

Ingredience

porce
3
  • 1 kg jablek Přidáno do
  • 200 g cukru Přidáno do
  • šťáva z citronu Přidáno do
  • 1 lžička skořice Přidáno do
  • špetka mletého hřebíčku Přidáno do
INZERCE

Postup

180 min.
1. Krok

Začněte tím, že si předehřejte troubu na 150 °C. Mezi tím si očistěte jablka od jádřinců a odkrojte všechny poškozené části. Jablka nemusíte loupat, pokud jsou dobře umytá. Nicméně, pokud vám vadí kůže v povidlech, jablka oloupejte. Poté jablka nastrouhejte na hrubém struhadle.

2. Krok

Nastrouhaná jablka smíchejte s cukrem, citronovou šťávou, skořicí a hřebíčkem a vše dobře promíchejte. Můj trik je nechat jablka odležet s cukrem a kořením asi 15 minut, aby jablka pustila šťávu a všechno se to hezky spojilo.

3. Krok

Připravenou směs přeneste do pekáče – raději zvolte ten hlubší, aby se vám povidla nepřelila při pečení.

4. Krok

Před vložením do trouby je dobré pekáč přikrýt alobalu. Jablka se tak pomalu dusí a povidla se nezapekají. Povidla pečte v troubě asi 3 hodiny. Každou půlhodinu povidla promíchejte a nakonec alobal sejměte, aby povidla zhoustla.

5. Krok

Dokončená povidla je potřeba ještě horká plnit do sklenic a ty ihned zavřít.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

133 recepty

Brokolice

76 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

566 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1414 recepty

Saláty

273 recepty

Čočka

38 recepty