INZERCE

Zdroj: Pixabay

Italské špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca jsou klasickým jídlem italské kuchyně, přičemž její název se dá přeložit jako „špagety v děvkařském stylu“. Toto chutné a pikantní jídlo vyniká především kombinací rajčat, oliv, ančoviček a kapar.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 400 g špaget Přidáno do
  • 400 g konzervovaných pelati rajčat Přidáno do
  • 150 g černých oliv Přidáno do
  • 4 Lžíce kapar Přidáno do
  • 6 filetů ančoviček (v oleji) Přidáno do
  • 3 stroužky česneku Přidáno do
  • pár snítek petrželky Přidáno do
  • 1 lžička chilli vloček Přidáno do
  • olivový olej Přidáno do
  • sůl, pepř Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekané ančovičky a chilli vločky, vše smažíme asi 2 minuty.

2. Krok

Přidáme olivy a kapary, promícháme a smažíme dalších pět minut.

3. Krok

Přidáme pelati rajčata, přičemž rajčata rozmačkáme vařečkou. Dochutíme solí a pepřem a necháme na mírném ohni asi 15 minut.

4. Krok

Mezitím uvaříme špagety al dente podle návodu na balení. Hotové špagety scedíme a přidáme do omáčky.

INZERCE
5. Krok

Vše promícháme, přidáme nasekanou petrželku a ještě minutu povaříme.

6. Krok

Špagety alla puttanesca podáváme ihned. Dobrou chuť!

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1422 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Italské špagety alla puttanesca

Špagety alla puttanesca jsou klasickým jídlem italské kuchyně, přičemž její název se dá přeložit jako „špagety v děvkařském stylu“. Toto chutné a pikantní jídlo vyniká především kombinací rajčat, oliv, ančoviček a kapar.

30
Zápis
4
Počet porcí
Postup
1. Krok

Česnek nakrájíme na plátky a orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nasekané ančovičky a chilli vločky, vše smažíme asi 2 minuty.

2. Krok

Přidáme olivy a kapary, promícháme a smažíme dalších pět minut.

3. Krok

Přidáme pelati rajčata, přičemž rajčata rozmačkáme vařečkou. Dochutíme solí a pepřem a necháme na mírném ohni asi 15 minut.

4. Krok

Mezitím uvaříme špagety al dente podle návodu na balení. Hotové špagety scedíme a přidáme do omáčky.

5. Krok

Vše promícháme, přidáme nasekanou petrželku a ještě minutu povaříme.

6. Krok

Špagety alla puttanesca podáváme ihned. Dobrou chuť!

Ingredience
400 g
špaget
400 g
konzervovaných pelati rajčat
150 g
černých oliv
4 Lžíce
kapar
6 filetů
ančoviček (v oleji)
3 stroužky
česneku
pár snítek petrželky
1 lžička
chilli vloček
olivový olej
sůl, pepř