:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/NZRgF7p-hcVz6DwjQtOO/a6d6b2b8e3d5389a4289fa2768aa58.png)
Hustý rybízový sirup
Hustý rybízový sirup je skvělým doplňkem pro osvěžující letní nápoje nebo jako chutný topping na vaše oblíbené sladké moučníky. Jeho příprava je sice trochu náročnější na čas, ale výsledná chuť stojí za to.
Ingredience
- 1 kg rybízu
- 1 kg cukru
- 1 vanilka cukr
- 1 citron
Nejnovější letáky
Výživové hodnoty a cena
Postup
Rybíz omyjeme, odstopkujeme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, šťávu z citronu a rozkrojenou vanilkovou lusk.
Směs vaříme na mírném ohni asi hodinu. Občas promícháme, aby se cukr nespálil.
Po uvaření necháme směs vychladnout a poté ji rozmixujeme na hladký pyré.
Pyré přecedíme přes jemné síto, abychom odstranili pecky.
Získaný sirup znovu přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud nezhoustne.
Hotový sirup ještě horký přelijeme do sterilizovaných lahví. Lahve uzavíráme a obracíme dnem vzhůru, necháme chladnout.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Hustý rybízový sirup
Hustý rybízový sirup je skvělým doplňkem pro osvěžující letní nápoje nebo jako chutný topping na vaše oblíbené sladké moučníky. Jeho příprava je sice trochu náročnější na čas, ale výsledná chuť stojí za to.
Rybíz omyjeme, odstopkujeme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, šťávu z citronu a rozkrojenou vanilkovou lusk.
Směs vaříme na mírném ohni asi hodinu. Občas promícháme, aby se cukr nespálil.
Po uvaření necháme směs vychladnout a poté ji rozmixujeme na hladký pyré.
Pyré přecedíme přes jemné síto, abychom odstranili pecky.
Získaný sirup znovu přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud nezhoustne.
Hotový sirup ještě horký přelijeme do sterilizovaných lahví. Lahve uzavíráme a obracíme dnem vzhůru, necháme chladnout.
Jak jste tento recept připravili?