INZERCE

Hustý rybízový sirup

Hustý rybízový sirup je skvělým doplňkem pro osvěžující letní nápoje nebo jako chutný topping na vaše oblíbené sladké moučníky. Jeho příprava je sice trochu náročnější na čas, ale výsledná chuť stojí za to.

INZERCE

Ingredience

porce
10
  • 1 kg rybízu Přidáno do
  • 1 kg cukru Přidáno do
  • 1 vanilka cukr Přidáno do
  • 1 citron Přidáno do

Výživové hodnoty a cena

Pro správné fungování webu vypněte v prohlížeči blokování reklam.

INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Rybíz omyjeme, odstopkujeme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, šťávu z citronu a rozkrojenou vanilkovou lusk.

2. Krok

Směs vaříme na mírném ohni asi hodinu. Občas promícháme, aby se cukr nespálil.

3. Krok

Po uvaření necháme směs vychladnout a poté ji rozmixujeme na hladký pyré.

4. Krok

Pyré přecedíme přes jemné síto, abychom odstranili pecky.

INZERCE
5. Krok

Získaný sirup znovu přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud nezhoustne.

6. Krok

Hotový sirup ještě horký přelijeme do sterilizovaných lahví. Lahve uzavíráme a obracíme dnem vzhůru, necháme chladnout.

Ohodnoťte tento recept

Líbí se vám tento recept?

Jak jste tento recept připravili?

0 / 255
Přidejte fotografii

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Nejnovější recepty

INZERCE
INZERCE

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

134 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

570 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1421 recepty

Saláty

274 recepty

Čočka

38 recepty
Recipe author image Adela_cooks

Hustý rybízový sirup

Hustý rybízový sirup je skvělým doplňkem pro osvěžující letní nápoje nebo jako chutný topping na vaše oblíbené sladké moučníky. Jeho příprava je sice trochu náročnější na čas, ale výsledná chuť stojí za to.

120
Zápis
10
Počet porcí
Postup
1. Krok

Rybíz omyjeme, odstopkujeme a dáme do hrnce. Přidáme cukr, šťávu z citronu a rozkrojenou vanilkovou lusk.

2. Krok

Směs vaříme na mírném ohni asi hodinu. Občas promícháme, aby se cukr nespálil.

3. Krok

Po uvaření necháme směs vychladnout a poté ji rozmixujeme na hladký pyré.

4. Krok

Pyré přecedíme přes jemné síto, abychom odstranili pecky.

5. Krok

Získaný sirup znovu přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud nezhoustne.

6. Krok

Hotový sirup ještě horký přelijeme do sterilizovaných lahví. Lahve uzavíráme a obracíme dnem vzhůru, necháme chladnout.

Ingredience
1 kg
rybízu
1 kg
cukru
1 vanilka
cukr
1
citron