:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/7s6ZBPjrPgRFzW4O8G03/7aa02bfe33cc35f913c78ca31bf85a.jpeg)
Zdroj: Nevena1987 from Canva
Hrušková povidla
Jedná se o tradiční českou dobrotu, která je připravena z hrušek. Povidla jsou skvělým doplňkem k pečení nebo jen tak na chleba.
Ingredience
- 2 kg hrušek
- 1 kg cukru
- 1 ks citronu
- špetka skořice
Nejnovější letáky
Postup
Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
Vložíme hrušky do velkého hrnce, přidáme cukr a šťávu z jednoho citronu.
Přiveďme k varu a vaříme na mírném ohni, dokud hrušky úplně nerozvaříme. Průběžně mícháme.
Když jsou hrušky rozvařené, přidáme špetku skořice a promícháme.
Hrušková povidla pak ještě asi hodinu povaříme, dokud nezhoustnou.
Hotová povidla ještě horká naplníme do vy sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme.
Sdílejte recept s ostatními
Reels
NovéNejnovější recepty
Nejnovější recepty
Reels
NovéOblíbené recepty
Hlavní kategorie
Hrušková povidla
Jedná se o tradiční českou dobrotu, která je připravena z hrušek. Povidla jsou skvělým doplňkem k pečení nebo jen tak na chleba.
Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší kousky.
Vložíme hrušky do velkého hrnce, přidáme cukr a šťávu z jednoho citronu.
Přiveďme k varu a vaříme na mírném ohni, dokud hrušky úplně nerozvaříme. Průběžně mícháme.
Když jsou hrušky rozvařené, přidáme špetku skořice a promícháme.
Hrušková povidla pak ještě asi hodinu povaříme, dokud nezhoustnou.
Hotová povidla ještě horká naplníme do vy sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme.
Jak jste tento recept připravili?