:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/bZqlxIlg-WXSBNvUuu-l/8a230dde9b047288fafb7b3aad6261.jpeg)
Zdroj: Pixabay
Hovězí tagliata
Tagliata je tradicionální italský recept na hovězí maso, který vyniká svou jednoduchostí a plným chutím. Hovězí steak se opeče do rosé, nakrájí na plátky a podává s rukolou a strouhaným parmazánem.
Ingredience
- 2 Kusy hovězích steaků
- 2 Lžíce olivového oleje
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 Svazek rukoly
- 100 g parmazánu
- 1 citron
- Balsamikový ocet
Nejnovější letáky
Postup
Steaky omyjeme, osušíme a necháme přijít na pokojovou teplotu. Poté je osolíme a opepříme.
Pánev rozpálíme, přidáme olivový olej a steaky na ní opečeme z obou stran do rosé (cca 3-4 minuty z každé strany). Důležité je maso nepíchat ani ho neobracet příliš často, aby z něj nevytekal vývar.
Po upečení steak vyjmeme a necháme odpočívat alespoň 5 minut před krájením.
Mezitím rozmícháme rukolu s nastrouhaným parmazánem, trochou citronové šťávy, olivovým olejem a balsamikovým octem.
Steak nakrájíme na plátky a podáváme na podušce z rukoly s parmazánem. Můžeme pokapat ještě citronovou šťávou a balsamikovým octem podle chuti. Tagliata z hovězí svíčkové je také skvělou volbou na tento recept!














































:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/fCHQKQPBuqmdQxffwc3m/dd7df2332ecda5b2f36e6478a856ba.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/jkL01aIv6cISebxf93rb/e0f5e293f1487db771b01e9abf62cc.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/qOKrtm98jVAZiUFjPUXE/39b10ec4ce881c9a45aab971a6c1f8.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/e-hUiHLEicRMDKuKnLtj/c84d991d7c1e9751ced9ae26739891.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/8GWCWrxHiJ4MiPcnYQPe/797fce0c0275679d320e90b28ef134.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/22DiGpuqNOAcMuVyZCaB/86192136e8159f34f2cd23a350fdd8.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/LPo4CUJ0aLSnm18KteEx/e3797b26c296510ef4e3787e38638f.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cz/recipe/rigvTh4Q4LELRjIB4Qye/29184899860b1d03b2aa9b637d1699.jpeg)











