Hovězí po burgundsku
Úžasně chutné dušené hovězí maso.
Ingredience
- 200 g slanina
- 2 pl olivový olej
- 1 kg hovězí maso
- 1 kl sůl
- 1⁄2 kl mletý černý pepř
- 3 pl hladká mouka
- 400 ml červené víno
- 3 ks mrkev
- 1 ks cibule
- 500 ml hovězí vývar
- 1 pl rajčatové pyré
- 2 stroužky česnek
- 1⁄2 kl Tymián
- 1 ks bobkový list
- 500 g šalotka
- 500 g houby
Nejnovější letáky
Postup
V hrnci osmahněte na kostičky nakrájenou slaninu. Do slaniny přidejte olivový olej a do horkého tuku postupně přidávejte hovězí maso nakrájené na kostičky. Maso by mělo být dobře propečené. Osmahnuté maso vyjměte na slaninu.
Poté do vývaru přidejte na plátky nakrájenou mrkev a na kostičky nakrájenou cibuli. Když se zelenina obalí, přidejte maso a slaninu.
Přidejte bobkový list, tymián, sůl a pepř. Zaprašte trochou mouky a osmažte. Vložíme bobkový list a uděláme pyré.
Přilijte víno a vývar. Maso vložte do hrnce a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C dvě a půl hodiny. Občas promíchejte.
Po této době bude maso krásně měkké. Vyjměte hrnec a přidejte očištěné houby a šalotku. Dochuťte prolisovaným česnekem a nechte ještě alespoň 15 minut dusit.