INZERCE
Hovězí loupaná plec na červeném víně

Hovězí loupaná plec na červeném víně

Hovězí loupaná plec dušená na červeném víně s brusinkami je skvělé sezónní jídlo, které vaši kuchyň nádherně provoní a výtečně si na něm pochutnáte.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 1 kg hovězí loupané plece Přidáno do
  • 250 g cibule Přidáno do
  • 250 g mrkev Přidáno do
  • 50 g masla Přidáno do
  • 2 Lžíce třtinového cukru Přidáno do
  • 300 ml červeného vína Přidáno do
  • 300 ml vývaru Přidáno do
  • 3 Lžíce brusinkové omáčky Přidáno do
  • 2 Lžíce rajčatového protlaku Přidáno do
  • Rozmarýn Přidáno do
  • Tymián Přidáno do
  • 50 g sušených brusinek Přidáno do
  • sůl a pepř Přidáno do
  • bobkový list Přidáno do
INZERCE

Postup

120 min.
1. Krok

Maso očistíme a nakrájíme na větší kousky. Na rozehřátém tuku orestujeme zprudka ze všech stran. Poté, co je maso opečené, ho vyjmeme a dáme stranou. Do tuku přidáme cibuli a mrkev nakrájenou na větší kousky.

2. Krok

Přidáme máslo, třtinový cukr a restujeme do tmavé karamelové barvy. Poté přidáme bylinky a koření. Vložíme kvalitní rajčatový protlak spolu s brusinkovou omáčkou a znova restujeme do tmavé barvy. Zalijeme červeným vínem a necháme chvíli odpařit a zredukovat. Poté přilijeme vývar a vrátíme do něj orestované maso.

3. Krok

Snížíme plamen, pevně přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném plameni půldruhé hodiny, dokud hovězí maso nezměkne. Vmícháme brusinkovou omáčku, ochutnáme a případně dochutíme solí a pepřem. Vaříme dalších 5 minut, aby se omáčka zredukovala.

4. Krok

Podáváme se šťouchanou bramborovou kaší sypanou čerstvou petrželkou a přelitou máslem.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

129 recepty

Dorty

316 recepty

Dýně

50 recepty

Rýže

175 recepty

Sušenky

20 recepty

Saláty

265 recepty

V páře

213 recepty

Oběd

2783 recepty

Pečivo

521 recepty

Masové pokrmy

1368 recepty

Bezmasé pokrmy

1331 recepty