INZERCE

Houbová polévka

Jednoduchá, rychlá a chutná polévka z čerstvých žampionů. Žampiony se nejprve opečí, aby se zvýraznila jejich chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 12 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 300 g žampionů nakrájených na plátky a špetka soli pepře Přidáno do
  • 2 stroužky česneku mleté Přidáno do
  • 14 šálku bílého nebo růžového vína suchého Přidáno do
  • 12 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru Přidáno do
  • 1 šálek tučné zahuštěné smetany Přidáno do
  • 12 šálku parmezánu jemně nastrouhaného Přidáno do
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a rozpusťte máslo. Přidáme houby a zvolna je opečeme dozlatova - trvá to asi 4 až 5 minut. Není třeba neustále míchat.

2. Krok

Těsně před jejich dokončením přidejte česnek a špetku soli a pepře. Vařte, dokud česnek nezezlátne (~ 1 minuta).

3. Krok

Přidejte bílé víno - bude prskat! Za stálého míchání vařte 1 minutu nebo dokud se z větší části neodpaří.

4. Krok

Přidejte vývar, smetanu a parmazán. Zamíchejte a poté snižte teplotu na střední, aby se omáčka vařila - nevařte prudce, smetana by se mohla rozdělit.

5. Krok

Občas promíchejte a vařte 2 - 3 minuty, dokud nezhoustne. Neměla by být příliš hustá, jedná se o bohatou omáčku.

6. Krok

Vmíchejte tymián, podle chuti osolte a opepřete. Odstavte z plotny.

7. Krok

Podávejte na steaku nebo jiné vařené bílkovině. Promíchejte s těstovinami, nacpěte do

8. Krok

Pečených brambor, podávejte s hovězí, kuřecí nebo vepřovou pečení, dušenými omeletami.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Oběd

2573 recepty

Cuketa

89 recepty

Smažené

475 recepty

Masové pokrmy

1274 recepty

Dezert

1803 recepty

Brambory

393 recepty

Levná jídla

630 recepty

Čočka

34 recepty

Pomazánky

168 recepty

Mascarpone

125 recepty

Hlíva

8 recepty