INZERCE

Houbová polévka

Jednoduchá, rychlá a chutná polévka z čerstvých žampionů. Žampiony se nejprve opečí, aby se zvýraznila jejich chuť.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 Lžíce máslo Přidáno do
  • 12 Lžíce olivového oleje Přidáno do
  • 300 g žampionů nakrájených na plátky a špetka soli pepře Přidáno do
  • 2 stroužky česneku mleté Přidáno do
  • 14 šálku bílého nebo růžového vína suchého Přidáno do
  • 12 šálků kuřecího nebo zeleninového vývaru Přidáno do
  • 1 šálek tučné zahuštěné smetany Přidáno do
  • 12 šálku parmezánu jemně nastrouhaného Přidáno do
  • 2 lžičky čerstvého tymiánu Přidáno do
INZERCE

Postup

35 min.
1. Krok

Na pánvi na středním ohni rozehřejte olej a rozpusťte máslo. Přidáme houby a zvolna je opečeme dozlatova - trvá to asi 4 až 5 minut. Není třeba neustále míchat.

2. Krok

Těsně před jejich dokončením přidejte česnek a špetku soli a pepře. Vařte, dokud česnek nezezlátne (~ 1 minuta).

3. Krok

Přidejte bílé víno - bude prskat! Za stálého míchání vařte 1 minutu nebo dokud se z větší části neodpaří.

4. Krok

Přidejte vývar, smetanu a parmazán. Zamíchejte a poté snižte teplotu na střední, aby se omáčka vařila - nevařte prudce, smetana by se mohla rozdělit.

5. Krok

Občas promíchejte a vařte 2 - 3 minuty, dokud nezhoustne. Neměla by být příliš hustá, jedná se o bohatou omáčku.

6. Krok

Vmíchejte tymián, podle chuti osolte a opepřete. Odstavte z plotny.

7. Krok

Podávejte na steaku nebo jiné vařené bílkovině. Promíchejte s těstovinami, nacpěte do

8. Krok

Pečených brambor, podávejte s hovězí, kuřecí nebo vepřovou pečení, dušenými omeletami.

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Lahodná smetanová žampionová omáčka

Tato omáčka je jednoduchá na přípravu a plná šťavnatých žampionů v krémové smetanové omáčce.

Pórková zelenina po babičkovsku

Tento recept mi předala moje milovaná babička. Pórkovou zeleninu vždy připravovala s velkou láskou a oddaností. Dodnes si pamatuji tu zvláštní vůni, která se linula domem, když v kuchyni připravovala tento lahodný pokrm. V průběhu let jsem recept zdokonalila a stále patří k mým nejoblíbenějším.

Přízdoba z čerstvé houbové omáčky

Houbová omáčka je skutečným vrcholem a v mé rodině je klasikou. Je to recept, který jsem v průběhu let zdokonalil a který se vždy dobře povede. Krémová konzistence, pikantní chuť hub a dokonalé koření dělají z této omáčky dokonalý doplněk k mnoha pokrmům. Ať už k těstovinám, masu nebo zelenině - houbová omáčka se vždycky hodí.

Mezze

Mezze, bližší západnímu předkrmu je základní součástí tradice středovýchodní kuchyně. Tento recept je inspirován rozmanitými chutěmi tohoto kulinářského fenoménu a zahrnuje hummus, baba ganoush, falafel a další lahůdky.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Podobné recepty

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Houby smetanová omáčka recept

Tento recept znám z dětství, kdy moje babička dělávala krémovou houbovou omáčku, kterou jsme všichni milovali. Od té doby používám její recept jako svou tajnou zbraň na rychlé, snadné a chutné jídlo, které se vždycky povede. Ať už se podává na těstoviny, maso nebo zeleninu, tato krémová houbová omáčka je vždycky hitem.

Lahodná smetanová žampionová omáčka

Tato omáčka je jednoduchá na přípravu a plná šťavnatých žampionů v krémové smetanové omáčce.

Pórková zelenina po babičkovsku

Tento recept mi předala moje milovaná babička. Pórkovou zeleninu vždy připravovala s velkou láskou a oddaností. Dodnes si pamatuji tu zvláštní vůni, která se linula domem, když v kuchyni připravovala tento lahodný pokrm. V průběhu let jsem recept zdokonalila a stále patří k mým nejoblíbenějším.

Přízdoba z čerstvé houbové omáčky

Houbová omáčka je skutečným vrcholem a v mé rodině je klasikou. Je to recept, který jsem v průběhu let zdokonalil a který se vždy dobře povede. Krémová konzistence, pikantní chuť hub a dokonalé koření dělají z této omáčky dokonalý doplněk k mnoha pokrmům. Ať už k těstovinám, masu nebo zelenině - houbová omáčka se vždycky hodí.

Mezze

Mezze, bližší západnímu předkrmu je základní součástí tradice středovýchodní kuchyně. Tento recept je inspirován rozmanitými chutěmi tohoto kulinářského fenoménu a zahrnuje hummus, baba ganoush, falafel a další lahůdky.

Vydatná domácí polévka z kysaného zelí

Není nic lepšího než teplá a chutná polévka z kysaného zelí v chladných zimních dnech. Tento recept je tradičním rodinným receptem, který jsem připravovala nesčetněkrát. Vždy má sytou a uspokojivou chuť a je dokonce vegetariánský. Posypaná trochou kmínu je gurmánským požitkem!

Reels

Nové