INZERCE

Zdroj: Cachaco via Adobe Stock

Guláš z růžičkové kapusty

Hřejivý a výživný guláš, který je perfektní na studené zimní dny. Tento guláš je jednoduché jídlo, připravené z čerstvé růžičkové kapusty, brambor a kostek šunky.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 500 g Růžičková kapusta Přidáno do
  • 300 g Brambory Přidáno do
  • 200 g Nakrájená šunka Přidáno do
  • 1 Kus Cibule Přidáno do
  • 2 Lžíce olivový olej Přidáno do
  • 112 l kuřecí vývar Přidáno do
  • 12 KL Mletý muškátový oříšek Přidáno do
  • 2 zvazek Tymián Přidáno do
  • 1 Štipka sůl a pepř Přidáno do
  • 1 střední mrkev Přidáno do
INZERCE

Postup

60 min.
1. Krok

Na přípravu vývaru z růžičkové kapusty nejprve připravte růžičkovou kapustu a brambory: Růžičkovou kapustu očistěte a rozpůlte. Brambory a mrkev oloupejte a nakrájejte na malé kostičky.

2. Krok

Osmažte cibuli a šunku: Cibuli oloupejte a nasekejte na jemno. V hrnci rozpalte olivový olej a v něm osmažte cibuli a šunku.

3. Krok

Přidat zeleninu: Do hrnce přidat růžičkový kapustu, mrkev a brambory a krátce orestovat.

4. Krok

Přilijte vývar: Vývar nalijte do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte tymián a muškátový oříšek a dochuťte solí a pepřem.

5. Krok

Nechat probublávat: Nechte polévku bublat přibližně 30 minut, dokud nejsou brusinky a brambory měkké.

6. Krok

Servírování: Ochuťte brusinkový guláš a případně dochuťte. Podávejte horké a užívejte si.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

135 recepty

Brokolice

77 recepty

Rýže

176 recepty

Pečivo

574 recepty

Dýně

51 recepty

Dršťky

118 recepty

Masové pokrmy

1432 recepty

Saláty

276 recepty

Čočka

39 recepty