INZERCE

Guacamole

Tato avokádová pomazánka je výborný recept nejen k snídani. Nejlepší guacamole pocházející z Mexika nastartuje váš den zdravě a chutně.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 2 zralá avokáda Přidáno do
  • 14 čajové lžičky soli další podle chuti Přidáno do
  • 1 Lžíce čerstvé limetkové nebo citronové šťávy Přidáno do
  • 2 Lžíce až mleté červené cibule nebo na tenká kolečka nakrájené zelené cibule Přidáno do
  • 1 chilli papričky serrano nebo jalapeño zbavené stonku semínek mleté Přidáno do
  • 2 Lžíce koriandru listy a jemné stonky nadrobno nasekané Přidáno do
  • špetka čerstvě mletého černého pepře Přidáno do
  • 12 zralého rajčete nakrájeného na kousky nepovinné Přidáno do
  • plátky červené ředkvičky na ozdobu nepovinné Přidáno do
  • Tortilla chipsy k podávání Přidáno do
INZERCE

Postup

15 min.
1. Krok

Avokádo rozkrojte na polovinu. Vyjměte pecku. Tupým nožem vydlabejte vnitřek avokáda a lžící vydlabejte dužinu (viz část Jak nakrájet a oloupat avokádo).

2. Krok

Vidličkou avokádo nahrubo rozmačkejte. (Nepřehánějte to! Guacamole by mělo být trochu sypké.)

3. Krok

Posypte solí a limetkovou (nebo citronovou) šťávou. Kyselina v limetkové šťávě vyváží bohatost avokáda a pomůže oddálit hnědnutí avokáda.

4. Krok

Přidejte nakrájenou cibuli, koriandr, černý pepř a chilli. Chilli papričky se liší svou pálivostí.

5. Krok

Začněte proto s polovinou jedné chilli papričky a přidávejte do guacamole další podle požadovaného stupně pálivosti.

6. Krok

Nezapomeňte, že vzhledem k variabilitě čerstvých surovin se většina z nich připravuje podle chuti. Začněte s tímto receptem a upravte ho podle své chuti.

7. Krok

Pokud připravujete guacamole několik hodin předem, položte na povrch guacamole plastovou fólii a přitlačte ji, aby se k němu nedostal vzduch. (Vzdušný kyslík způsobuje oxidaci, která způsobí, že guacamole zhnědne).

8. Krok

Ozdobte plátky červené ředkvičky nebo proužky jigamy. Podávejte s tortillovými chipsy zakoupenými v obchodě nebo si připravte domácí tortillové chipsy.

9. Krok

Zbytky guacamole uchovávejte v chladničce až 3 dny.

10. Krok

Poznámka: Chlazení rajčat škodí jejich chuti. Pokud tedy chcete do guacamole přidat nakrájená rajčata, přidejte je až těsně před podáváním.

Podobné recepty

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Nadýchané květákové placičky

Tyto květákové placičky jsou plné aromatického koření, čerstvé zeleniny a vydatných obilovin! Květákové placičky jsou lahodným pokrmem, který vás jistě potěší!

Bramboráky

Bramboráky, české bramboráky, jsou bezpochyby součástí klasické české kuchyně. Voní po česneku a majoránce, bez nichž se recept neobejde. Jejich příprava je snadná a zaručuji, že si na nich pochutnáte!
anna01
anna01
Náhled receptu Plněné žampiony s nivou
Videorecept

Plněné žampiony s nivou

Plněné žampiony s nivou, ty musíte vyzkoušet! Příprava nezabere moc času a je to vynikající slaný recept, který se skvěle hodí k pečeným bramborám nebo kaši.

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka je zdravá, chutná a snadno připravitelná alternativa k tradičním pomazánkám.

Nakládaný hermelín

Neskutečně dobrý nakládaný hermelín. Vyzkoušejte si jej doma připravit. Nebudete se ho umět dočkat.

Francouzské brambory

Francouzské brambory jsou jednoduchou a chutnou přílohou, kterou lze podávat ke každému jídlu. Je to klasická francouzská příloha, kterou každý miluje. Nemusí se však jednat pouze o přílohu.

Podobné recepty

Tzatziki

Tzatziky jsou klasickým řeckým pokrmem z jogurtu, okurek, česneku a kopru, který se skvěle hodí jako příloha ke grilovaným masům nebo jako hvězda příštího talíře mezze. Jdeme na ně!

Tradiční dušený špenát s česnekem

Tento recept na dušený špenát je jednoduchý a rychlý, ale plný chuti. Je skvělý jako příloha k masu nebo jako samostatný pokrm s trochou kvalitního sýra.

Nadýchané květákové placičky

Tyto květákové placičky jsou plné aromatického koření, čerstvé zeleniny a vydatných obilovin! Květákové placičky jsou lahodným pokrmem, který vás jistě potěší!

Bramboráky

Bramboráky, české bramboráky, jsou bezpochyby součástí klasické české kuchyně. Voní po česneku a majoránce, bez nichž se recept neobejde. Jejich příprava je snadná a zaručuji, že si na nich pochutnáte!
anna01
anna01
Náhled receptu Plněné žampiony s nivou
Videorecept

Plněné žampiony s nivou

Plněné žampiony s nivou, ty musíte vyzkoušet! Příprava nezabere moc času a je to vynikající slaný recept, který se skvěle hodí k pečeným bramborám nebo kaši.

Mrkvová pomazánka

Mrkvová pomazánka je zdravá, chutná a snadno připravitelná alternativa k tradičním pomazánkám.

Nakládaný hermelín

Neskutečně dobrý nakládaný hermelín. Vyzkoušejte si jej doma připravit. Nebudete se ho umět dočkat.

Francouzské brambory

Francouzské brambory jsou jednoduchou a chutnou přílohou, kterou lze podávat ke každému jídlu. Je to klasická francouzská příloha, kterou každý miluje. Nemusí se však jednat pouze o přílohu.

Reels

Nové