:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/2bfdef2cbd6ed8721747279bff7eee.jpeg)
Grilované papriky
Grilované papriky plněné mletým hovězím masem, bulgurem a čedarem
Ingredience
- 4 červená paprika
- 400 g mleté hovězí maso
- 1 červenou cibuli
- 4 rozdrcený stroužek česneku
- 1 plechovku drcených rajčat cca g
- 1 lžíci čerstvého oregana nebo lžičky sušeného
- 1 lžíci Římský kmín
- 1 ks chilli papričky
- 80 g bulguru
- 100 g strouhaný sýr Čedar
- 1 ks bobkový list
- 1 ks Rozmarýn
- hrst omytá a nadrobno nasekaná petrželka
- Koriandr
- olivový olej
- Sůl a pepř podle chuti
Nejnovější letáky
Postup
1
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/ca563fc4be713d5e2afa101da5f479.jpeg)
Předehřejeme troubu na 200 °C (horkovzduch s grilem). Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a zpěníme cibuli dosklovata. Přidáme česnek a krátce orestujeme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/e2ed7ebf2ddc98818d352341279c92.jpeg)
Bulgur uvaříme ve vroucí vodě a vaříme do změknutí. Pak scedíme.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/08fb6da0d0bd89de3564597043b881.jpeg)
Přidáme mleté maso a restujeme dohněda. Ochutíme kořením na burrito, čerstvým oreganem, nasekaným chilli, solí a pepřem. Vmícháme předvařený bulgur. Nakonec přisypeme čerstvé bylinky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/7a941cd05493509756266bdc323cbc.jpeg)
4
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/7c03b798820f5b8b2b43b845ba935d.jpeg)
Přidáme drcená rajčata, bobkový list, rozmarýn. Necháme dusit 10–15 minut na mírném plamenu, dokud se směs nezredukuje a neprovaří.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/3af5fa69f080e3d56f2bc52b86fd2f.jpeg)
Papriky rozpůlíme a zbavíme semínek. Pomažeme je lehce olivovým olejem a dáme stranou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/495d97b048881eff1d4c17edc9022a.jpeg)
Do směsi vmícháme většinu nastrouhaného čedaru a naplníme připravené papriky,
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/23325d25f604645cf7da3fca013fe2.jpeg)
Položíme je do zapékací mísy a posypeme zbytkem sýra i nahoře.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/9c8c8543ee1054a85134f5c7862c3b.jpeg)
Vložíme do rozehřáté trouby a pečeme 15 minut, nebo dokud papriky nezměknou a sýr nezíská zlatavou barvu. Je také možné si papriky takto připravit a poté dodělat na venkovním grilu na terase.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/1c8424c4a0ecaf6667950052455496.jpeg)
Tip na podávání: Grilované papriky můžeme podávat např. s jogurtovým dipem, zakysanou smetanou nebo jen pokapané limetkovou šťávou. Skvělé jsou i studené do krabičky na svačinu do práce.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/cs/recipe/utqsiW0fjy3kfqOZ1-P5/0fabdd6b9cd66e3ec605a2c7017c58.jpeg)