INZERCE

Filo těsto

Filo jsou tenké pláty těsta, které se používají k výrobě mnoha oblíbených řeckých jídel, jako je baklava a spanakopita.

INZERCE

Ingredience

porce
5
  • 14 g chlebové nebo pizzové mouky protein Přidáno do
  • 1 lžička soli Přidáno do
  • 1 lžička cukru Přidáno do
  • 1 Lžíce octa Přidáno do
  • 1 Lžíce oleje Přidáno do
  • 150 g voda Přidáno do
  • 100 g másla při pokojové teplotě Přidáno do
  • 50 g salámu Přidáno do
  • 50 g syra Přidáno do
  • 1 vejce Přidáno do
  • 50 g bílého sýra nebo fety Přidáno do
  • 1 lžička běžného jogurtu Přidáno do
  • Pálená jalapeno paprička z nádoby Přidáno do
  • máslo Přidáno do
INZERCE

Postup

90 min.
1. Krok

Smíchejte v kuchyňském robotu 300 g chlebové nebo pizzové mouky, 1 lžičku soli a cukru, a 1 lžíci octa a oleje.

2. Krok

Zapněte kuchyňský robot a přidejte 150 g vody o pokojové teplotě (nebo alespoň většinu z ní).

3. Krok

Těsto seškrábněte ze stran mísy a vytvořte z něj kouli.

4. Krok

Pokud se těsto neshromažďuje, přidejte další lžíci vody.

5. Krok

Nechte robot pracovat dalších 20 sekund.

6. Krok

Vyjměte těsto i suché části na pracovní plochu a zpracujte, dokud nebudou všechny ingredience spojeny a těsto hladké.

7. Krok

Rozdělte těsto na 3 relativně stejné části a znovu je prohněťte.

8. Krok

Spojte švy na spodní straně těsta.

9. Krok

Rozmačkejte koule těsta do tvaru disku a na obě strany nanesete dostatek másla.

10. Krok

Zakryjte těsto v míse a nechte jej odstát hodinu.

11. Krok

Nakrájejte 50 g salámu na kolečka a pak na půlky.

12. Krok

Nakrájejte 50 g sýra na kostičky.

13. Krok

Rozklepněte vejce, rozdrobte 50 g bílého sýra nebo fety a přidejte lžičku běžného jogurtu.

14. Krok

V závislosti na slanosti sýra přidejte sůl.

15. Krok

Na plech dejte máslo a roztáhněte jej.

16. Krok

Na pracovní plochu dejte velké množství másla a rozetřete jej do kruhu o průměru 40 cm (15 palců).

17. Krok

Vyndejte první disk a na těsto dejte další máslo, otočte jej a opakujte.

18. Krok

Dlaněmi začněte těsto tlačit ke stranám, soustřeďte se hlavně na okraje.

19. Krok

Zvedněte jeden konec těsta a rukou jej podržte pod jeho středem.

20. Krok

Stejnými kroky pokračujte ze všech stran.

21. Krok

Těsto přilepte na část pracovní plochy bez másla.

22. Krok

Pokračujte v pomalém a klidném táhnutí bez přílišného protahování těsta.

23. Krok

Natáhněte okraje podél celé délky těsta, aby byly co nejtenčí.

24. Krok

Těsto přeložte napůl pro první pečivo.

25. Krok

Na dvě třetiny těsta dejte náplň ze sýra, salámu a jalapeno papriček z nádoby a přidejte 1-2 lžíce tekutiny z nádoby s papričkami.

26. Krok

Zabalte pečivo do trojúhelníkových tvarů, přičemž se ujistěte, že jej zabalíte maximálně 3-4krát, aby se řádně upeklo.

27. Krok

Okraje zabalte pod pečivo a umístěte jej na pekáč.

28. Krok

Na střed těsta rozdrobte 50 g bílého sýra nebo fety a zabalte obě strany pro druhé pečivo.

29. Krok

Zavřete těsto jako knihu a umístěte jej na pekáč.

30. Krok

Pro třetí pečivo natáhněte kůru do protáhlého tvaru.

31. Krok

Na dvě třetiny těsta opět dejte náplň a začněte balit.

32. Krok

První dva závity udělejte velmi volné a nakonec je zabalte úplně.

33. Krok

Ohrňte okraje směrem ke středu, ale nechte také místo pro rozpínání během pečení.

34. Krok

Pečivo potřete hojně máslem a upečte při 210 °C (410 °F) v horkovzdušné nebo ventilátorové troubě po dobu 20 minut, dokud nebude zlatohnědé.

35. Krok

Po 10 minutách otočte plech, aby se všechny strany pekly rovnoměrně.

36. Krok

Pečivo přikryjte čistou utěrkou na 15-20 minut

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Mascarpone

128 recepty

Pizza

62 recepty

Oběd

2634 recepty

Cuketa

117 recepty

Masové pokrmy

1298 recepty

Těstoviny

285 recepty

Rajčata

325 recepty

Levná jídla

642 recepty

Smažené

480 recepty

Večeře

2496 recepty