INZERCE

Enchilada

Enchilada je tradiční mexické jídlo, které se skládá z tortilly plněné různými ingrediencemi, jako jsou hovězí maso, sýr nebo fazole, a poté zalité omáčkou a pečené v troubě.

INZERCE

Ingredience

porce
4
  • 8 ks tortilla Přidáno do
  • 400 g červené rajčatové omčky Přidáno do
  • 400 g konzervovaných fazolí Přidáno do
  • 300 g mletého hovězího masa Přidáno do
  • 1 malé cibule Přidáno do
  • 2 stroužky česneku Přidáno do
  • 2 lžíce mleté papriky Přidáno do
  • 1 lžička sušeného oregana Přidáno do
  • 100 g strouhaného sýra Přidáno do
  • olej na smažení Přidáno do
  • sůl Přidáno do
  • pepř Přidáno do
INZERCE

Postup

30 min.
1. Krok

Rozpalujeme olej na pánvi a osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek.

2. Krok

Přidáme mleté hovězí maso a opečeme ho do zlatavé barvy. Osolíme jej a opepříme.

3. Krok

Přidáme konzervované fazole, mletou papriku a sušené oregano. Zalijeme vodou, promícháme a na mírném ohni podusíme.

4. Krok

Troubu rozehřejeme na cca 200°C. Vyklopíme do zapékací misky čtvrtinu rajčatové omáčky.

5. Krok

Každou tortillu opečeme na rozpálené pánvi ze dvou stran, aby byla měkká.

6. Krok

Na každou tortillu dáme trošku fazolové směsi a vše zabalíme.

7. Krok

Ukládáme zavinuté tortilly do zapékací misky. Poté zalijeme zbytkem rajčatové omáčky a posypeme sýrem.

8. Krok

Pečeme v troubě cca 15 minut, dokud se sýr nerozpustí a nezačne zlátnout.

Nejnovější recepty

Nejnovější recepty

Reels

Nové

Hlavní kategorie

Sušení

28 recepty

Rýže

176 recepty

Dršťky

118 recepty

Saláty

267 recepty

Mascarpone

131 recepty

Vánoční

84 recepty

Dýně

51 recepty

Snídaně

664 recepty

Oběd

2815 recepty

Pečivo

534 recepty

Masové pokrmy

1380 recepty